Suriye Türkmen Kitlesi Genel Koordinatörü Hafez:

"Türkiye'nin dost olduğunu ve bizim iyiliğimizi istediğini gördük, bunu da ispat etti, kamplara yerleştirdi, sokaktakilere evler tuttu, 100 sene de geçse Türkiye'nin bu iyiliği unutulmaz"

Suriye Türkmen Kitlesi Genel Koordinatörü Hafez:
Suriye Türkmen Kitlesi Genel Koordinatörü Hafez:
GİRİŞ 07.01.2015 11:14 GÜNCELLEME 07.01.2015 11:14

Suriye Türkmen Kitlesi Genel Koordinatörü Samir Hafez, "Türkiye'nin dost olduğunu ve bizim iyiliğimizi istediğini gördük, bunu da ispat etti, kamplara yerleştirdi, sokaktakilere evler tuttu, 100 sene de geçse Türkiye'nin bu iyiliği unutulmaz" dedi.

Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi tarafından düzenlenen Şehir Buluşmaları Programı'na katılan Hafez, burada yaptığı konuşmasında, iç savaşın yaşandığı Suriye ve Türkiye ile ilişkileri değerlendirdi.

Suriye'nin hiçbir zaman Türkiye'den kopmadığının altını çizen Hafez, savaş sonrasında sadece Türk hükumeti değil, Türklerin de kendilerine içtenlikle kucak açtığını ve böylece birçok Suriyeli'nin Türkiye'ye minnettarlık duyduğunu aktardı.

Türkiye'nin yaptığı iyiliklerin asla unutulmayacağını vurgulayan Hafez, "İran'ın ne olduğunu anladık, dost olmadığını, çıkar peşinde olduğunu ve hepimizi de öldürmeyi göze aldığını gördük. O yüzden 100 yıl boyunca unutulmayacak bir şey. Halbuki Türkiye'nin dost olduğunu ve bizim iyiliğimizi istediğini gördük, bunu da ispat etti, kamplara yerleştirdi, sokaktakilere evler tuttu, 100 sene de geçse Türkiye'nin bu iyiliği unutulmaz" diye konuştu.

Bazı dünya devletlerinin Suriye üzerinden siyasi çıkar güttüğünü savunan Hafez, o ülkelerin Suriye'ye dost göründüğünü Türkiye'nin ise bunların çok dışında olduğunu söyledi.

Türkiye'nin her zaman Suriye'nin yanında olduğu hissettiklerini ifade eden Hafez, "Rejimin yanında olan Rusya ve İran Suriye için her şeyi yapıyorlar. Müthiş bir destek veriyorlar. Türkiye, bugün Suriyeliler için 4 milyar dolar harcadıysa İran bazı rakamlara göre 20-30 milyar dolar, bazı rakamlara göre de 50 milyar dolar harcamış. Ama Türkiye bu rakamlarla insanı yardımlar yaparken İran insanları öldürmek için silah yardımı yaptı. Suriye için İran ve Türkiye'yi kıyaslayamayız" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama