ARSEV'den konferans

Arapgir Sevgi Derneği (ARSEV) tarafından konferans düzenlendi.

ARSEV'den konferans
ARSEV'den konferans
GİRİŞ 07.01.2015 15:20 GÜNCELLEME 07.01.2015 15:20

Arapgir Belediyesi Toplantı Salonu'ndaki konferansı araştırmacı yazar Ramazan Kayan verdi. İlçe Kaymakamı Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Belediye Başkan yardımcıları Basri Aknar ve Çetin Özdemir, İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Özdemir, ARSEV Yönetim Kurulu Başkanı Necati Bakan, yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konferans, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

ARSEV Yönetim Kurulu Başkanı Bakan, burada yaptığı konuşmada, derneklerinin özenle çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Farklı konuları ele aldıkları konferanslarla halka hizmet ettiklerini dile getiren Bakan, Kayan'a davetlerini kabulü dolayısıyla teşekkür etti.

Belediye Başkanı Cömertoğlu da Kayan'ın davasını anlatmak için örnek bir rol üstlendiğini belirterek, kendisine müteşekkir olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından konferans veren Kayan, İslam Dini'nde namaz ibadetinin önemi, İrşad görevinin yerine getirilmesi gibi konuları ele aldı. Dernek ve vakıflarla yürüttükleri çalışmaları anlatan Kayan, kurumların, ümmetin birlik halinde hareket etmesinin fırsat olduğunu kaydetti.

28 Şubat sürecinde cezaevine girdiğini ve orada çok şey öğrendiğini anlatan Kayan, yıllar sonra Manisa Cezaevindeki mahkumlar için konuşma yapması adına konuşmacı olarak cezaevine götürdüğünde, yaşadığı duygusal anlara değindi.

Konferans sonunda Kayan, okuyucuları için kitaplarını imzaladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular