Çözüm süreci

Nusaybin Kaymakamı Abdulhalim Can, Çözüm sürecinin devam etmesinin bölge halkı için çok önemli olduğunu bildirdi.

Çözüm süreci
Çözüm süreci
GİRİŞ 07.01.2015 16:21 GÜNCELLEME 07.01.2015 16:21

Nusaybin Kaymakamı Abdulhalim Can, Çözüm sürecinin devam etmesinin bölge halkı için çok önemli olduğunu bildirdi.

Nusaybin Seyitler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni (Seyit-Der) ziyaret eden Can, çözüm sürecinin devam etmesinin bölgede ve Nusaybin'deki huzur ortamı açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Çözüm sürecinin devam etmesi konusunda tüm kurum ve kuruluşlar ile kanaat önderlerine çok iş düştüğünü ifade eden Can, şöyle konuştu:

"İnşallah bu huzur ortamı bölgemizde ve ilçemizde devam edecektir. Bu işin devamı için Nusaybin'deki dernek ve STK’lar da çaba gösteriyor. Seyit-Der ve yöneticileri de, bu ilçedeki sükuneti, barışın devamı için sağduyulu davranan bir STK’mızdır. Barışa ve sürece katkı yapan herkese teşekkür ediyorum."

Kaymakam Can’ın kendilerini ziyaret etmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Seyit-Der Başkanı Abdullah Öngün, Seyitlerin tarih boyunca yıkıcı değil, yapıcı olduğunu belirtti.

Seyitler'in Hz. Muhammed’in varisleri olduğunu hatırlatan Öngün, "Biz, sadece Nusaybin’e değil bölgemiz ve bütün dünyaya barış istiyoruz. Bizim soyumuz, ceddimiz tarih boyunca barış ve kardeşlik için çalışmıştır. Biz de, bu yolda devam etmeye çalışıyoruz. Dili, dini, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun insan olduğu için saygımız var. Bölgemizde biran önce barışın gelmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Öngün, yaptıkları çalışmalar hakkında Kaymakam Can’a bilgi verdi.

Ziyaretin sonunda Öngün, Kaymakam Can’a Hz. Muhammed’in temsili soy kütüğünü hediye etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı