İsveçli avcıları Jandarma kurtardı

Sürek avı için Beyşehir'e gelen 19 İsveçli avcı, kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldıkları dağdan Jandarma ekiplerince kurtarıldı

İsveçli avcıları Jandarma kurtardı
İsveçli avcıları Jandarma kurtardı
GİRİŞ 07.01.2015 18:03 GÜNCELLEME 07.01.2015 18:03

Sürek avı için Beyşehir ilçesine gelen 19 İsveçli avcı, kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldıkları dağdan Jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

İsveçli 19 turist, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün düzenlediği 5 gün süreli yaban domuzu av partisine katılmak üzere Konya'nın Beyşehir ilçesine geldi.

Yenidoğan Mahallesi'ndeki dağlık Adatepe mevkisinde sürek avı için araziye çıkan avcı turistler, burada yoğun kar ve tipiye yakalandı.

Kar ve tipi nedeniyle yolun kapanması sonucunda burada mahsur kalan avcılar, 156 Jandarma İmdat hattından yardım istedi.

Belediye Başkanı Murat Özaltun ve Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir'in de aralarında bulunduğu, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı, Beyşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri, olay yerine geldi. Kara saplanan araçlar, traktörler tarafından çekilerek kurtarıldı.

Beyşehir Jandarma Komutanlığına getirilen İsveçli 19 turist ile beraberindeki Türk rehberlere, sıcak çorba ve çay ikram edildi.

Av partisi organize eden firmanın rehberi Mehmet Karataş, 4 gündür ilçede bulunan turistleri olumsuz hava şartları nedeniyle uyardıklarını ancak av için yola çıktıktan sonra dağda mahsur kaldıklarını belirtti.

İsveçli avcılar ise jandarma ekiplerine, başarıyla sonuçlanan kurtarma operasyonu ve göstermiş oldukları misafirperverlik nedeniyle teşekkür etti. Avcıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...