Aç kalan hayvanlar için seferber oldular

Tavşanlı'da 8 gündür aç kalan yaklaşık 500 küçükbaş hayvana, bir grup vatandaş tarafından traktörle zor şartlarda yem ulaştırıldı

Aç kalan hayvanlar için seferber oldular
Aç kalan hayvanlar için seferber oldular
GİRİŞ 08.01.2015 12:38 GÜNCELLEME 08.01.2015 12:38

Tavşanlı ilçesinde bir grup vatandaş, kar yağışı nedeniyle yolu kapanan dağlık bölgede aç kalan küçükbaş hayvanlara yem ulaştırmak için seferber oldu.

İlçeye 5 kilometre uzaklıktaki Kızılkaya mevkisinde 8 gündür aç kalan 500 küçükbaş hayvanın sahipleri, Ömerbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Başalan'dan yardım istedi.

Muhtar Başalan da bir grup mahalleli ile topladıkları saman balyaları ve yemleri traktöre yükleyerek, yolları açık olmayan mevkiye ulaştırmaya çalıştı.

Zor şartlarda yoluna devam eden traktörün römorku, kar nedeniyle kayarak devrildi. Bir süre yolda kalan vatandaşları, Tavşanlı Belediyesi ekipleri kurtardı. Daha sonra traktöre tekrar yüklenen yem ve saman balyaları, hayvanlara ulaştırıldı.

Başalan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede uzun yıllardır görülmeyen bir kar yağışı olduğunu söyledi.

Dağda mahsur kalan hayvanlar olduğu bilgisinin kendilerine geldiğini ifade eden Başalan, "Kızılkaya mevkisindeki bu mezraya yem ulaştırılamıyordu. Biz de bu yemi ulaştırmak üzere traktörümüzle yola çıktık. Yaklaşık 80 santimetre kar var. Traktörümüz tam ulaşacağımız sırada devrildi. Çok şükür ucuz atlattık. Sonra Tavşanlı Belediyesinden destek istedik. İş makinesiyle açılan yoldan dönebildik" diye konuştu.

Hayvan sahiplerinden Veli Görçer de muhtara teşekkür ederek, hayvanların telef olmasını önlediğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance