Sudan-Türk Üniversiteleri İşbirliği Toplantısı ve Eğitim Fuarı'na doğru

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Savaş: - "12-14 Ocak'ta Sudan'ın başkenti Hartum’da gerçekleştirilecek Sudan-Türk Üniversiteleri İşbirliği Toplantısı ve Eğitim Fuarı ile Çankırı Karatekin Üniversitesi, uluslararası düzeyde başarıya daha imza atmaktadır"

Sudan-Türk Üniversiteleri İşbirliği Toplantısı ve Eğitim Fuarı'na doğru
Sudan-Türk Üniversiteleri İşbirliği Toplantısı ve Eğitim Fuarı'na doğru
GİRİŞ 08.01.2015 15:47 GÜNCELLEME 08.01.2015 15:47

Ccedil;ankırı Karatekin Üniversitesi ile Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansınca (TİKA) 12-14 Ocak'ta Sudan-Türk Üniversiteleri İşbirliği Toplantısı ve Eğitim Fuarı düzenlenecek.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Uluyazı Kampüsü'nde düzenlendiği basın toplantısında, 2007 yılında kurulan üniversitenin birçok ilke imza attığını söyledi.

TİKA iş birliğiyle Sudan'ın başkenti Hartum'da oluşturulan Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğiticiler Eğitim Merkezi'nin önemli işlere imza attığını vurgulayan Savaş, merkezde bugüne kadar birçok Sudanlı akademisyene eğitim verildiğini anlattı.

Savaş, üniversitesinin ülkenin en modern eğitim kurumu Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ile uluslararası platformda adından söz ettirmeyi başardığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"12-14 Ocak'ta Sudan'ın başkenti Hartum’da gerçekleştirilecek Sudan-Türk Üniversiteleri İşbirliği Toplantısı ve Eğitim Fuarı ile Çankırı Karatekin Üniversitesi, uluslararası düzeyde başarıya daha imza atmaktadır. Sudan -Türk üniversiteleri arasında iş birliğini çeşitli ortak projelerle geliştirmeyi ve Sudan'dan daha fazla öğrencinin Türk üniversitelerinde eğitim almalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Toplantıda bilim ve mühendislik, mesleki ve teknik eğitim, kültür ve spor programları ile projeleri, akademik personel ve öğrenci değişimi, ortak araştırma ve projelerle Sudan-Türk üniversiteleri arasında iş birliği ağı oluşturulması konuları görüşülecek."

Sudan'da düzenlenecek etkinliğe Türkiye'den 23 üniversitenin katılacağına dikkati çeken Savaş, "Bunun dışında 18 rektör, 11 rektör yardımcısı, Yunus Emre Enstitüsü, TİKA ve özel eğitim şirketlerinden 94 kişi katılacak. Sudan tarafından ise 40 üniversiteden yaklaşık 200 kişi katılacaktır" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?