Tahıl üreticileri kar yağışından memnun

Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Gemici: "Bu kar yağışının bizim bitki örtüsünde herhangi bir sıkıntı yaşattığı yok. Önümüzdeki 2015 üretim sezonunu daha önceki yıllarla kıyasladığımızda verimin ve kalitenin daha yüksek olacağı umudumuz belirdi"

Tahıl üreticileri kar yağışından memnun
Tahıl üreticileri kar yağışından memnun
GİRİŞ 08.01.2015 17:37 GÜNCELLEME 08.01.2015 17:37

Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, kar yağışının herhangi bir sıkıntıya yol açmadığını, aksine 2015 üretim sezonunun önceki yıllarla kıyaslandığında verimin ve kalitenin daha yüksek olacağı umudunu doğurduğunu söyledi.

Gemici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014'te kurak bir yıl geçirildiğini belirterek, ekim ayından sonra yağmurla başlayan iklimin erkenden toprağın doyuma ulaşmasını sağladığını ifade etti.

Yağışlarla birlikte sulama imkanı olmayan kırsal alandaki kışlık ekimlerin, arpa ve buğdayın çimlenmesinin, gelişmesinin çok güzel seyrettiğini dile getiren Gemici, şöyle konuştu:

"Bu kar yağışının bizim bitki örtüsünde herhangi bir sıkıntı yaşattığı yok. Geldiğimiz noktada, önümüzdeki 2015 üretim sezonunu, önceki yıllarla kıyasladığımızda verimin ve kalitenin daha yüksek olacağı umudumuz belirdi. Kar yağışı, geçtiğimiz 12-13 yılla kıyasladığımızda ancak o zaman böyle bir kar yağışı olmuştu. Bu kar yağışının bizim bitki örtüsünde herhangi bir sıkıntı yaşattığı yok. Meyvelerin de mevsim itibarıyla küresel iklim değişikliğinden dolayı erkenden uyanıp meyve gözleri aldanıyordu, çoğu zaman. Şimdi bu seneki kar yağışıyla meyvelerin soğuklanma ihtiyacını daha rahat karşılayacağı ve meyvenin daha dinlenmiş bir şekilde bahara doğru yeni üretim sezonuna kendini hazırlayacağını düşünüyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'