400 kamyon toprağımızı çaldılar

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesinden izinsiz 400 kamyon toprak alındığı iddia edildi.

400 kamyon toprağımızı çaldılar
400 kamyon toprağımızı çaldılar
GİRİŞ 09.01.2015 09:57 GÜNCELLEME 09.01.2015 09:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saha mevkisinden, özel bir firma tarafından 400 kamyon birinci sınıf tarım toprağı alındığını ileri sürdü. 

Topraklarının çalınmasına sessiz kalmayacaklarını ifade eden Türker, şöyle konuştu:

"Özel bir firma tarafından 7 bin dönüm alandan 400 kamyon birinci sınıf tarım toprağı alınmıştır. Topraklarımızın çalınmasına müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşlarımıza ve ülkemize karşı sorumluluklarımız var. Bölgeden toprak alan firma hiçbir kurumdan izin almamış. Firmanın toprağı, gölet yapılacak bir alana dolgu malzemesi olarak kullandığını biliyoruz. Bu nasıl bir vicdansızlıktır. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız."

Türker, ülke topraklarının kolay kazanılmadığını vurguladı. Bölgeden alınan toprakta yıllık ortalama 600 kilogram buğday ile 300 kilogram ayçiçeği yetiştirildiğini dile getiren Türker, şöyle devam etti:

"Yetkililerden yardım bekliyoruz. Burası birinci sınıf tarım toprağıdır. Topraklarımızın çalınmasına sesiz kalamayacağız. Firma bu alanda çalışma yaparken, kamyonların toprak taşırken fotoğrafları mevcut. Bu toprakları korumak hepimizin görevi. Tarım alanlarımız hızla azalıyor. Devletimiz de toprakların korunması amacıyla Toprak Kanunu çıkardı. Bu bizim sorumluluğumuz olduğu kadar vatandaşlarımızın da görevidir. Bu topraklar, çocuklarımıza bırakacağımız topraklardır. Bundan sonraki süreçte hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Buranın tekrar tarım alanına kazandırılmasını istiyoruz."

Türker, Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce izinsiz toprak alan firmaya 27 bin 500 lira para cezası uygulandığını belirterek, alınan toprağın yeniden bölgeye getirilmesini istediklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • YERLİ MALI! 9 yıl önce Şikayet Et
    Toprak, tohum çalma yeni emperyalizm modası. Afrika, Asya, Güney Amerikada, Sudan, Lübnan, Suriyede olduğu gibi Ukrayna'nın mineral zengini siyah toprağı da çalınıyor. Emperyalist şirketler gıda yoluyla dünyayı köleleştirme peşinde. Enerjiyi eline geçiren ülkelere, gıdayı eline geçiren insanlara hükmeder diyerek işe giriştiler.
    Cevapla
  • harunguvenc 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardeşim adama sormazlar mı alınan 4 değil ,40 değil tam 400 kamyon...Görevini yapmakla mesul olanlar..siz o sırada nerlerdeydiniz...Ayıptır ayıp..utanmadan bide şikayet etmiş..
    Cevapla
  • zekiyenebuhal 9 yıl önce Şikayet Et
    bence de getirilsin topraklar. bize hayat bilgisi derslerinde öğretilen 1 cm toprağın oluşması için 10 larca, 100 lerce yıl zaman geçmesi gerekiyor. yazık günahtır dolgu malzemesi olarak kullanılması. üreten toplum -üretim yapacak arazi kesin şart kalkınmak için.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı