Yurtta kış

Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'da bin 372 köy ve mahalle yoluna kar ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor

Yurtta kış
Yurtta kış
GİRİŞ 09.01.2015 15:11 GÜNCELLEME 09.01.2015 15:11

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'da kar ve tipi nedeniyle bin 372 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Bölgede etkili olan kar yağışının ardından, yol ve kaldırımlarda buzlanma, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Bazı ev ve iş yerlerinin canları buz tuttu.

Yollarda oluşan buzlanma ve kar da ulaşımı aksattı. Erzurum'da bin 87, Ağrı'da 187, Ardahan'da 28, Kars'ta 54, Iğdır'da 16 olmak üzere bin 372 köy, mahalle ve komla kar ve tipi dolayısıyla ulaşım sağlanamıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdaresi ekipleri, söz konusu yolların yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kentte yol açma çalışmalarını 100 araçla sürdüren Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden 250 personel, hem sürücülerin hem de köyde yaşayan vatandaşların kardan olumsuz etkilenmemesi için mücadele ediyor.

Yol ama çalışmalarının yanı sıra karla mücadele ekipleri, köyde mahsur kalan hastalara da yardım ediyor. Erzurum'da son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden biri çocuk 11 hasta, karla mücadele ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Ardahan

Ardahan'da ise kent merkezi başta olmak üzere il genelinde karla mücadele yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Merkeze bağlı Edegül ile Dedegül köyleri arasında yolun açılmasıyla Çeğilli köyü güzergahına gitmek isteyen araçlar yoluna devam etti.

İl Özel İdaresi ekipleri, Dedegül köyünde hasta olan 83 yaşındaki Saniye Kalender'in hastaneye gidebilmesi için geceden itibaren evinin yolunu açtı.

Kalender'in oğlu Erkan Kalender, yollarının açılmasına çok mutlu olduklarını belirterek, "Annem yarın doktora gidecek. Kemik için tedavi görüyor. Talep ettik, geceden yolumuz açıldı. Allah devletten ve görevlilerden razı olsun" dedi.

Salı gününden bu yana kapalı bulunan Ardahan-Şavşat karayolunda da karla mücadele çalışmaları sürüyor.

Vali Ahmet Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karla mücadeleyi öncelik durumuna göre yaptıklarını belirterek, "Ardahan-Şavşat yolumuz bizim için önemli ancak alternatifi var. Bizim için öncelik, alternatifi olmayan yolları açmaktır. Önceliğimizi onlara veriyoruz. Şu an Ardahan-Şavşat için de yoğun bir çalışma başlattık" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı