3 kuşak aynı birlikte askerlik yaptı

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda acemi birliğinde eğitimlerini tamamlayan askerler için yemin töreni düzenlendi

3 kuşak aynı birlikte askerlik yaptı
3 kuşak aynı birlikte askerlik yaptı
GİRİŞ 09.01.2015 15:15 GÜNCELLEME 09.01.2015 15:15

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda acemi birliğini tamamlayan askerler için gerçekleştirilen yemin töreni ilginç bir tesadüfe sahne oldu. Dedesi ve babasının askerlik yaptığı birlikte eğitimini tamamlayan Er Bahadır Çekinmez, yemin ederek vatani görevine başladı.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki törene Valisi Erdoğan Bektaş, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Ankara Eğitim Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Özsoy, Manisa Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ile gaziler ve asker yakınları katıldı.

Sabah erken saatte nizamiye kapısından giren aileler kendilerine ayrılan bölümde acemi eğitimlerini tamamlayan askerlerin yemin törenini izledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, sancak ve tören bölüğünün tören alanındaki yerini almasıyla devam etti.

Temel eğitimlerini tamamlayan 2 bin 792'si 357'nci kısa dönem, 923'ü 1994/4 tertip olmak üzere 3 bin 715 er, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine el koyarak yemin etti.

Resmi geçidin ardından askerler aileleriyle bir araya geldi.

Yemin törenini izleyenler arasında ilginç bir aile ise dikkat çekti. Oğlu Bahadır Çekinmez'in yemin törenini izlemek üzere Kırklareli'den gelen Rahman Çekinmez, gazetecilere yaptığı açıklamada babası Mehmet Çekinmez, kendisi ve oğlunun aynı birlikte vatani görevini yaptığını belirtti.

Oğlunun yemin ettiği yerde kendisinin de yemin ettiğini hatırladığını söyleyen Çekinmez, "Bu yemin töreninin bizim için ayrı bir önemi var. Ailemiz üç kuşaktır burada askerlik yaptı. Bugün çok duygulandım. Ailemiz için unutulmaz bir mutluluk yaşadık" dedi.

Babasıyla aynı yerde askerlik yapmasının sevindirici bir tesadüf olduğunu ifade eden Er Bahadır Çekinmez ise "Babamla askerlik anılarımız ortak olacak gibi görünüyor" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!