Tarımsal eğitimin 169'uncu yılı

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güven: "Tarımsal kalkınma ancak ve ancak daha iyi eğitilmiş bir tarım camiası ile mümkün olabilecektir"

Tarımsal eğitimin 169'uncu yılı
Tarımsal eğitimin 169'uncu yılı
GİRİŞ 09.01.2015 16:13 GÜNCELLEME 09.01.2015 16:13

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürü Kadir Güven, "Tarımsal kalkınma ancak ve ancak daha iyi eğitilmiş bir tarım camiası ile mümkün olabilecektir" dedi.

Güven, yaptığı açıklamada, Tarımsal Eğitimin 169'uncu yılını kutladı.

Hızla büyüyen Türkiye ekonomisi için tarımın ve tarımsal kalkınmanın önemli olduğunu belirten Güven, şunları kaydetti:

"Tarımsal kalkınma ancak ve ancak daha iyi eğitilmiş bir tarım camiası ile mümkün olabilecektir. Özellikle son dönemlerde atılan adımlarla, oldukça hızlı bir büyüme sürecinde olan ülkemizin tarım sektöründeki gelişmeleri azımsanmayacak seviyededir. Özellikle dış ticaret verilerine bakıldığında, gerek toplamda ve gerekse tarımsal alandaki ihracat rakamlarımızın önemli oranda ve miktarlarda artmıştır. Dünyada ve bölgemizde seyreden olağan dışı siyasi ve ekonomik gelişmelere rağmen kat edilen bu yolun, Bakanlığımızın etkin politikaları yanında tarım camiasının fedakar çalışanlarının gayretlerine de bağlıdır. Son yıllarda özellikle genç tarım danışmanlarının istihdam edilmesiyle genişleyen, yaş ortalaması itibarıyla gençleşen ve yenilenen tarım camiasının meslek öncesi ve mesleki eğitimlerinin de bu gelişmelerde önemli rolü vardır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!