Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği toplandı

Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu, Malkara'da toplandı.

Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği toplandı
Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği toplandı
GİRİŞ 10.01.2015 11:51 GÜNCELLEME 10.01.2015 11:51

Birlik Başkanı Cemalettin Toluca, toplantıda yaptığı konuşmada, 2014 yılı içerisinde mavi dil hastalığı, aşılar ve fiyatlar konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, 2015 yılı içerisinde bu sıkıntıları yaşamamak için daha etkin çalışacaklarını söyledi.

Kentte 11 ilçede faaliyette bulunan 2 bin 302 üyenin 255 bin 973 küçükbaş hayvan için desteklemelere başvurduğunu belirten Toluca, "Daha hala birliğimize üye olmayan, dışarıda iş yapan üreticilerimiz var. Nedense üye olmayı, hizmetlerden ve desteklemelerden yararlanmayı istemiyor. Birliğimiz ne kadar çok üyeye sahip olursa o kadar çok sesimiz çıkar. Kuzu ve oğlak eti her zaman dana etinden kesimde ve satışta biraz farklı olurdu. Şimdilerde fiyatlar kesimde aynı. Fakat tüketiciye yine yüksek fiyatla satılıyor. Bu da tüketicinin ve üreticinin zararına oluyor" dedi.

Toplantıya Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Ramis Sezen, yönetim kurulu üyeleri Hasan Engin, Selami Avara, Hüseyin Şahin, Olcay Limon ve Yılmaz Sevgi katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi