HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

''Barajı aşma güveni ve iradesini kendimizde buluyoruz. Bütün parti organizasyonumuzun motivasyonu da bu yöndedir''

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:
HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:
GİRİŞ 10.01.2015 15:03 GÜNCELLEME 10.01.2015 15:03

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ''Barajı aşma güveni ve iradesini kendimizde buluyoruz. Bütün parti organizasyonumuzun motivasyonu da bu yöndedir'' dedi.

Kayapınar ilçesindeki Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Demokratik Özgür Kadın Hareketi 8. Olağan Kongresine katılan Yüksekdağ, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HDP'nin seçime parti olarak girme kararlılığının olduğuna vurgu yapan Yüksekdağ, seçim barajı konusunun henüz Anayasa Mahkemesinin gündeminde değilken seçime parti olarak girme kararı aldıklarına dikkati çekti.

''Biz herhangi bir şekilde bu kararı alırken barajın düşürülme ihtimalinden medet umarak karar almadık" diyen Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Anayasa Mahkemesinin bu kararı bizim kararımızda hiçbir değişikliğe yol açmaz. Zaten biz parti olarak seçimlere girme kararı aldığımızda baraj konusu henüz Anayasa Mahkemesinin gündeminde değildi. Biz kendi iç platformlarımızda ve alanlarda parti olarak seçimlere girme kararlılığı içerisinde olduğumuzu, bunu uygulayacağımızı ifade ettik. Biz herhangi bir şekilde bu kararı alırken barajın düşürülme ihtimalinden medet umarak karar almadık. Her şeyden önce siyasi olarak pozisyonumuza güveniyoruz. Barajı aşma güveni ve iradesini de kendimizde buluyoruz. Bütün parti organizasyonumuzun motivasyonu da bu yöndedir. Bu zamana kadar kongrelerimiz yoluyla, özellikle kongrelerinin gerçekleştirildiği bir süreci geride bıraktık. Bu da bize barajı aşmaya hazır bir HDP olduğunu gösteriyor.''

Çözüm süreci

Çözüm süreci konusunda herhangi bir tıkanıklığın olmadığını ifade eden Yüksekdağ, görüşme heyetinin genişletilerek İmralı'ya gidiş gelişlerin devam ettiğini kaydetti.

Yüksekdağ, şöyle devam etti:

''Müzakerelere geçildiğini tam anlamıyla söyleyebilmek için sayın Abdullah Öcalan'ın kamuoyuna sunduğu, hükümet ve muhataplarıyla paylaştığı bir çözüm taslağı var. Bu taslak etrafında mutabakatın sağlanması ve bu taslağın, başlıklarının tartışmaya açılması gerekiyor. Şu an sürecin ilerleyişinde herhangi bir tıkanma görünmüyor. Örneğin, heyetimiz gidip geliyor, görüşmeler yapılıyor, görüşme heyeti genişletiliyor.''

Kongreye, HDP Milletvekilleri Sabahat Tuncel, Aysel Tuğluk, Ayla Akat Ata, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve çok sayıda kadın katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı