Tatvan Kaymakamlığı, Suriyeli ailelere kömür yardımı yaptı

Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, Suriye'deki iç savaştan kaçarak ilçeye sığınan Suriyeli ailelere kömür yardımı yapıldı.

Tatvan Kaymakamlığı, Suriyeli ailelere kömür yardımı yaptı
Tatvan Kaymakamlığı, Suriyeli ailelere kömür yardımı yaptı
GİRİŞ 10.01.2015 15:39 GÜNCELLEME 10.01.2015 15:39

Ülkelerini terk edip Tatvan'ın Üçyüzevler Mahallesi'ndeki atıl durumda bulunan, kapı ile penceresi olmayan afet konutlarına sığınan Suriyeli 30 aileye, Tatvan Kaymakamlığı SYDV tarafından kömür yardımı yapıldı.

Belediye araçlarıyla nakliyesi yapılan kömürler, SYDV personelleri tarafından Suriyeli ailelere dağıtıldı. Ayrıca SYDV personelleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından evlerinde ziyaret edilen Suriyelilere, istemeleri durumunda tüm masrafları karşılanarak bölgeye en yakın kamplara yerleştirilebilecekleri anlatıldı.

Kömür yardımı kapsamında afet konutlarına sığınan 30 Suriyeli aileye kömür yardımı yapıldığını belirten Kaymakamı Murat Erkan, şöyle konuştu:

"SYDV personellerimiz ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz afet konutlarına sığınan Suriyeli aileleri evlerinde ziyaret ederek, istemeleri durumunda tüm masrafları karşılanmak suretiyle bölgeye en yakın kamplara gönderilecekleri konusunda bilgilendirildiler. Bu konuda bize dönüş yapılması durumunda bizler bu aileleri en yakın kamplara ulaştıracağız. Bununla ilgili ilçede çalışmalarımız devam ederken, soğuk kış gününde zor durumda olan Suriyeli ailelerin mağduriyet yaşamaması için vakfımız tarafından bu ailelere kömür yardımı yapıldı."

Kamplara gitmek isteyen Suriyeli ailelerin gerek Tatvan Kaymakamlığı SYDV veya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurmaları durumunda bölgeye en yakın kamplara gönderilmeleri konusunda gerekenin yapılacağını kaydeden Erkan, Suriyeli ailelerin diğer ihtiyaçları içinde girişimlerinin devam ettiğini kaydetti.

Suriyeli aileler ise soğuk kış gününde kendilerine yapılan sıcak yardımdan dolayı yetkililere teşekkürlerini sundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı