10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

TGF Genel Başkanı Sertel: "10 Ocaklar, bayram olma özelliğini kaybetmiştir"

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
GİRİŞ 10.01.2015 15:43 GÜNCELLEME 10.01.2015 15:43

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atila Sertel, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün, bayram olma özelliğini kaybettiğini" ifade etti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı da olan Atila Sertel, açıklamasında, gazetecilerin ekonomik zorluklar ve üzerilerindeki baskılar nedeniyle mesleklerini yapamaz hale geldiklerini savundu.

Sertel, geçen yıl 217 gazetecinin darbedildiğini, 900’e yakın gazeteci, yazar ve medya çalışının işine son verildiğini, 83 gazetecinin istifa ettiğini, gazetecilerin yüzde 20’sinin "Basın-İş Yasası"yla çalışabildiğini, medya sektöründe çalışan 95 bin kişinin sadece yüzde 6’sının sendikalı görev yapabildiğini kaydetti.

10 Ocak'ın bayram olma özelliğini kaybettiğini ifade eden Atila Sertel, "Bu yüzden 10 Ocakları bir süreden beri gazetecilerin haklarına sahip çıkıldığı Çalışan Gazeteciler Günü olarak anıyoruz. Kaybedilen hakların yeniden kazanımı ve basın özgürlüğü için verdiğimiz mücadeleye, sonuna kadar devam edeceğiz" diye konuştu.

Paris'teki terör eylemlerine de değinen Sertel, Charlie Hebdo saldırısının, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar