Salihli'den kısa kısa

Salihli Belediyesi'nde taşeron şirkete bağlı 69 işçinin işten çıkarılması protesto edildi

Salihli'den kısa kısa
Salihli'den kısa kısa
GİRİŞ 10.01.2015 21:41 GÜNCELLEME 10.01.2015 21:41

Salihli Belediyesi'nde taşeron şirkete bağlı 69 işçinin işten çıkarılması protesto edildi.

Demokrasi Meydanı'nda toplanan işçiler, belediyede uzun süredir çalıştıklarını, bazı arkadaşlarının görev yerlerinin değiştirildiğini, 69 kişinin de işten çıkarıldığını belirttiler.

İşçilere destek veren CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "(Salihli halkına hizmet için buradayım, göreve gelir gelmez halkımıza şeffaf hizmet için kapıyı söktürdüm) diyen belediye başkanı, siz kapıyı söktürdünüz ama vicdanınızı kapattınız. Bu işçileri kış, kıyamet günü kapının önüne koydunuz" dedi.

Apartmanları mühürlenen 8 aile sokakta kaldı

Salihli'de 5 katlı bir apartman, taşıyıcı kolonunda meydana gelen hasar nedeniyle tahliye edildi.

Apartman sakinlerinden Serhat Saatçi, binanın yıkılma tehlikesinden dolayı tahliye edilip mühürlendiğini, 8 ailenin kış aylarında sokakta kaldığını belirterek Salihli Belediyesi'nden yardım istedi.

Binanın bodrum katında bulunan temel taşıyıcı kolonlardan birinde hasar tespit edildiğini ifade eden Saatçi, "Salihli Belediyesi yetkilileri tarafından binamız mühürlendi. Apartman sakinleri bu soğuk kış gününde dışarıda kaldı. Şu ana kadar bize resmi makamlardan bir bilgi verilmedi. Hiçbirimizin yeniden başka bir eve çıkma şansımız yok" diye konuştu.

Bir diğer apartman sakini Ercan Gökcen ise “Şu anda hepimiz sokaktayız. Gidecek, kalacak yerimiz yok. Hepimizin geçim sıkıntısı var. Hiç birimizin kiraya çıkacak durumu yok. Devlet büyüklerinden kim yardımcı olacaksa bizlere yol göstersinler, yardımcı olsunlar" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!