3. Platin Elma Ödülleri Töreni

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen törende, tarımsal alanda faaliyet gösteren girişimcilere ödül verildi

3. Platin Elma Ödülleri Töreni
3. Platin Elma Ödülleri Töreni
GİRİŞ 11.01.2015 00:13 GÜNCELLEME 11.01.2015 00:13

Eğirdir Kaymakamlığı ve Platin Elma Derneğince düzenlenen 3. Platin Elma Ödül töreninde, tarımsal alanda faaliyet gösteren girişimciler ödüllendirildi.

Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Sirene Davras Otel'de gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, toprağın ilk insandan günümüze kadar işlenildiğini, bu süreçte toprağın nasıl işleneceği yönünde çeşitli yöntemlerin geliştirildiğini söyledi.

Bu yöntemlerin her geçen gün farklılaştığını anlatan Yılmaz, bu programın da bu yöntemleri geliştiren tüm firmaları bir araya getirdiğini kaydetti.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahri Karlı, Türkiye toplam yüz ölçümünün yüzde 49'unun tarım arazilerinden oluştuğunu kaydetti.

Türkiye'nin tarımsal üretim değeri bakımından dünyada 7'nci, Avrupa'da ise birinci olduğunu ifade eden Karlı, tarım sektörünün ülke ekonomisine büyük katkılar sağladığını, toplam ihracatın yüzde 11'e yakınının tarım sektöründen gerçekleştirildiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından çeşitli kategorilerde ödüller verildi.

Program kapsamında Tarım Zirvesi Forumu düzenlendi ve ülke genelindeki çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katılımı ile "Tarım sektöründe yeni eğilimler" adlı 3 oturum gerçekleştirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı