Fethullah Gülen'in ismi sisteme eklendi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Gülen ile ilgili 81 ilde ve sınır kapılarında 'arama-yakalama' kararının uygulanması talimatını verdi.

Fethullah Gülen'in ismi sisteme eklendi
Fethullah Gülen'in ismi sisteme eklendi
GİRİŞ 11.01.2015 07:11 GÜNCELLEME 11.01.2015 07:14

Paralel Yapılanma soruşturması kapsamında, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimliği'nce Fethullah Gülen hakkında çıkarılan "tutuklanmak üzere yakalama kararı" Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sistemine girdi.

KIRMIZI BÜLTEN...

Gülen'in yakalanması amacıyla resmi başvuru yapan mahkemeye, "Türkiye'de yok" cevabı veren Emniyet Genel Müdürlüğü, Gülen ile ilgili arama ve yakalama kararını sistem üzerinde güncelledi. Pensilvanya'da yaşayan Gülen'in GBT sorgulamasına da aynı karar işlendi. Gülen ile ilgili kırmızı bülten çıkarılması konusunda ise dosya Adalet Bakanlığı'na iletildi ve gerekli çalışmalar tamamlandı. ABD'den iadesi talep edilecek Fethullah Gülen için kırmızı bülten çıkarılması amacıyla gelecek hafta Interpol'e başvurulacak.

ÖRGÜT KURUP YÖNETMEK

Paralel yapıya yönelik 14 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirilen Tahşiyecilere kumpas soruşturmasının 1 numaralı şüphelisi Fethullah Gülen hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine 1. Sulh Ceza Hâkimliği'nce, 19 Aralık 2014 tarihinde "Terörle Mücadele Kanunu'nun 1. ve 7. maddeleri kapsamında, örgüt kurarak yönettiği yönünde kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu, şüphelinin 10 yılı aşkın süredir yurtdışında ikamet ettiği, bir daha ülkeye dönmediği, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşadığı dikkate alınarak şüpheliye ulaşılamaması ve savunmasının tespitinin mümkün olmaması nedeniyle terör örgütü kurma ve yönetme suçundan CMK 94. ve 100. maddeleri uyarınca hakkında yakalama kararı" çıkarılmasına karar verilmişti. 

KAYNAK: SABAH