Doğu'da soğuk hava

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 21 dereceyle Ardahan ve Kars'ta kaydedildi

Doğu'da soğuk hava
Doğu'da soğuk hava
GİRİŞ 11.01.2015 10:01 GÜNCELLEME 11.01.2015 10:01

İzlanda ve Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 21 dereceyle Ardahan ve Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzlanda ve Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayları bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Kars'ta 21, Ağrı'da 20, Erzincan'da 16, Erzurum'da 15, Hakkari ve Muş'ta 14, Van, Bitlis ve Iğdır'da 9 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklığının da Iğdır ve Van'da sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Ağrı ve Ardahan'da 10, Erzurum'da 9, Kars'ta 8, Hakkari ve Erzincan'da 5, Bitlis'te 4 ve Muş'ta 3 derece olacağı tahmin ediliyor.

Bölge illerinde etkili olan soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Çatılarda boyu bir metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.

Belediye ve il özel idaresi ekipleri, iş makineleriyle kent merkezlerinde biriken karları kamyonlara yükleyerek, şehir dışına çıkarıyor. Karla mücadele ekipleri aynı zamanda tuzlama çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

Bitlis'te kar kalınlığı 105 santimetre

Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları Bitlis'te 105, Kop Dağı'nda 58, Hakkari ve Ardahan'da 22, Erzurum'da 18, Muş'ta 16, Ağrı 15, Van'da 8, Erzincan ve Kars'ta 5 santimetre, kayak merkezlerinde ise Erzurum'daki Konaklı'da 85, Palandöken'de 83, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de 50, Erzincan'daki Ergan'da 23 santimetre kaydedildi.

Sürücüleri, yollarda oluşan buzlanma, tipi ve don olayına karşı uyaran yetkililer, yüksek kar örtüsü ve dik eğime sahip olan bölgelerde çığ tehlikesi bulunduğunu, vatandaşların buna karşı dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı