Kanaat önderlerinden Yusuf el-Karadavi'ye destek

Kanaat önderleri ve yazarlardan, Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'ye destek için ortak bir bildiri yayınladı.

Kanaat önderlerinden Yusuf el-Karadavi'ye destek
Kanaat önderlerinden Yusuf el-Karadavi'ye destek
GİRİŞ 11.01.2015 11:46 GÜNCELLEME 11.01.2015 11:53
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

DÜNYA MÜSLÜMAN ÂLİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI EL-KARADAVİ YALNIZ DEĞİLDİR!”

Dini duyarlığa sahip halk çoğunluğunun ilgi ile takip ettiği bir grup kanaat önderi, ilim adamı, gazeteci ve yazar; darbeci Mısır hükümetinin talebi üzerine bir süre önce Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL) tarafından hakkında Kırmızı Bülten çıkarılarak yakalanması istenen Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi’yi yalnız bırakmayacaklarına dair ortak bir bildiri yayımladı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Bilindiği gibi, Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi hakkında darbeci Mısır yönetiminin talebi üzerine, bir süre önce Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL) tarafından Kırmızı Bülten çıkarılmış bulunmaktadır. INTERPOL’un resmi internet sitesinde yayımlanan kararda, Mısırlı İslâm âlimi Profesör Karadavi’nin ülkesi haricinde Katar vatandaşı da olduğu belirtilerek, "kasıtlı olarak suç işlenmesine teşvik ve yardım, mahkûmların kaçmasına yardım, kundaklama, şiddet ve soygun" suçlarından yakalanması için kırmızı bülten çıkarıldığı açıklanmıştır.

İslâm dünyasında büyük saygınlığı olan Yusuf el-Karadavi, 2012’de yapılan meşru seçimle Mısır Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi’yi 2013’te yaptığı askeri bir darbe ile devirip yerine Mısır Cumhurbaşkanı olan Abdulfettah es-Sisi’yi eleştirmek suretiyle onurlu bir tavır ortaya koymuştu. Karadavi, aynı zamanda dünya Müslümanlarının ortak yarası olan Filistin davasını ısrarla savunmuş ve Müslümanların işgalci Siyonist rejime karşı cihad etmelerinin farz olduğuna dair fetva yayımlamıştı.

Mısır’da yaklaşık 7 bin silahsız Müslümanı kadın-erkek ve genç-yaşlı demeden hunharca katledip yüzlercesini de keyfi bir şekilde idama mahkûm eden darbeci Sisi yönetiminin, küresel efendilerinden aldığı destekle 89 yaşındaki İslâm âlimi Yusuf el-Karadavi hakkında yakalama emri çıkartması karşısında Müslüman dünya eli-kolu bağlı oturamaz.

Hem Mısır hem de Katar vatandaşı olan Yusuf el-Karadavi şu an Katar’da yaşamakta olup, uluslararası güçlerin baskılarına karşı direnen Katar yönetimince himaye edilmekteyse de, duyarlı Müslüman yöneticiler ve Türkiye Cumhuriyeti devleti, her türlü ihtimale karşı bu büyük İslâm âlimini, darbeci Mısır yönetiminin insafına bırakmamak için gerekli her türlü tedbiri almalıdırlar.

İmdi, Yusuf el-Karadavi gibi kararlı ve tavizsiz bir İslâm âliminin şahsında İslâm’ın bizzat kendisine, özellikle de küresel sisteme boyun eğmeyen İslâm anlayışına yönelik bu sinsi operasyon karşısında Türkiyeli kanaat önderleri ile İslâm âlimlerinin ve tüm aydınların üzerine insani bir sorumluluk düştüğü kanaatindeyiz. İşte bu sorumluluk; böyle bir durumda Yusuf el-Karadavi’nin yalnız olmadığını ve duyarlı Müslümanlar olarak onun yanında olduğumuzu bütün dünyaya ilan etmektir.”

Bildiriye imza atan isimler şöyle:

Abdullah Büyük, Abdullah Yıldız, Abdülaziz Kutluay, Abdülmetin Balkanlıoğlu, Abdülvahab Ekinci, Ahmet Ağırakça, Ahmet Taşgetiren, Beşir Eryarsoy, Cevat Akşit, Ebubekir Sifil, Emrullah Hatiboğlu, Faruk Beşer, Halil İbrahim Kutlay, Hayrettin Karaman, İhsan Süreyya Sırma, İhsan Şenocak, Kazım Sağlam, Mahmut Toptaş, Mehmet Büyükmutu, Mehmet Paksu, M. Salih Ekinci, Muhammed Emin Yıldırım, Muhammed Özkılınç, Mustafa Karataş, Nureddin Yıldız, Ömer Döngeloğlu, Ramazan Kayan, Recep Özyurt, Şerafeddin Kalay, Talha Hakan Alp

YORUMLAR 22
  • saim 9 yıl önce Şikayet Et
    Darbeçi sisi senin sarayın iranın kısra sarayı Efendimiz sav zamanında nasılki yerle bir oldu senin sarayınıda inşallah Allahın izniyle mısırın yürekli müslümanları elbet bir yolla senin başına yıkacaklar
    Cevapla
  • kimsesiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanın yanında olmak müslumanın şiarındadır
    Cevapla
  • A.Samet Y. 9 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum.
    Cevapla
  • abu abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    natonun müftüsü
    Cevapla
  • Halil Kaleli 9 yıl önce Şikayet Et
    Hay boyun posun devrile. Kardavi ABD ve işbirlikçilerine karşı ömrü boyunca mücadele etti, sen hala "natonun müftüsü" diye gürültü yapıyorsun. Töve yâ Rabbi...
    Cevapla
  • ehlisünnet 9 yıl önce Şikayet Et
    mezhepsiz kardavi islam alimlerinin ayakkabısının tozu bile olamaz...
    Cevapla
  • ehli sünnet 9 yıl önce Şikayet Et
    kardavi mezhepsizdirrrr.. halil kelleli :) mezhebe inanmaz, çorap üstüne mest yapın der, cahil olan sensin, biraz kitap okuyun ama doğru kitapları okuyun, yetmezse telefonunu yaz arayayım seni..
    Cevapla
  • Halil Kaleli 9 yıl önce Şikayet Et
    "ehlisünnet" diye kendini adlandıran kişi, "Ehl-i Sünnet ve'l-Cemaat" mezhebi senin yaptığın gibi boş beleş ithamları asla ve asla tasvip etmez. Kardavi'nin eline su dökemeyecxek çapsız biri olduğun anlaşılıyor. Ne bir mezhebin temel kitabını okumuşsun, ne de Kardavi'nin bir kitabını. Kulaktan duyma bilgilerle bir alimi karalamaya kalkışma, haddini bil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat