Beyaz bürünen Abant'ta pazar coşkusu

Abant'ta buz tutan gölle karla kaplı ormanların bütünleşmesi muhteşem bir güzelliği ortaya çıkarırken, tatilciler karda kayarak eğlendiler.

GİRİŞ 11.01.2015 18:14 GÜNCELLEME 11.01.2015 18:14

Abant'ta hafta boyunca etkili olan kar yağışı sonucu kar kalınlığı iki metreye ulaştı. Hafta sonu tatili için Abant'a akın eden tatilciler, doğanın ve eğlenmenin tadını çıkardılar. Buz tutan göl ile çam ormanlarının üzerine kaplayan karların oluşturduğu bembeyaz görüntü Abant'a muhteşem bir güzellik katarken, tatilciler göl etrafında yürüyüp, faytonla gezerek doğanın keyfini çıkardı. Tatilciler, köylüler tarafından oluşturulan kayak pistlerinde kayarak eğlenmenin de tadını çıkardılar. Şambrellerle tepelerden hızla aşağıya doğru kayan tatilciler, tekrar tekrar tepelere çıkarak aşağı doğru kayarak eğlendiler.

Abant'ın muhteşem bir yer olduğunu söyleyen tatilciler, "Abant manzarasıyla büyüleyen bir yer. Sık sık gelmeye çalışıyoruz ve arkadaşlarımızı da görmesi için buraya getiriyoruz. Abant kar yağdıktan sonra ayrı bir güzel" dediler.

İçişleri Bakanı Efkan Ala da hafta sonu tatili için eşiyle birlikte Abant'a tatile geldi. Dün akşam saatlerinde Abant Palace Otel'e gelen Efkan Ala, öğle saatlerinde göl çevresinde yürüyüş yaptı. Bakan Ala'nın gezisi sırasında gazetecilerin görüntü almasına izin verilmedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı