Pişman olup İETT'ye faiziyle geri ödedi

7 ay usulsüz kart kullanan işçi, pişman olup İETT'ye borcunu faiziyle ödedi.

Pişman olup İETT'ye faiziyle geri ödedi
Pişman olup İETT'ye faiziyle geri ödedi
GİRİŞ 12.01.2015 07:16 GÜNCELLEME 12.01.2015 18:19
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

İstanbul'da yaşayan işçi Cumhur Kekeç, 7 ay boyunca usulsüz kart kullandı. Kekeç pişman oldu ve İETT müdürlüğüne mektup yazarak tüm borcunu cezasıyla birlikte ödedi.

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri'nin (İETT), İstanbul ulaşımında usulsüz İstanbulkart kullanımının önüne geçilebilmek yeni uygulamaları hayata geçirdiği günlerde örnek bir olay yaşandı. İstanbul'da yaşayan ve işçi olarak çalışan Cumhur Kekeç aynı zamanda liseyi açıktan okumaya başladı.

Lise öğrencileri için "20 yaşından gün almamış" şartı gereği indirimli öğrenci İstanbulkart'ı alamayan Cumhur Kekeç, kardeşine ait olan öğrenci kartını 7 ay boyunca kullandı. Aradan geçen zaman içinde usulsüz kart kullandığı için kendisini suçlu hisseden Kekeç sonunda pişman oldu ve İETT Genel Müdürlüğü'ne mektup yazdı. Mektubunda pişmanlığını dile getiren Cumhur Kekeç şu ifadelere yer verdi:


"YAŞ GEREĞİ ÖĞRENCİ KARTI ALAMADIM"

"Ben yanlış bir şey yaptığımı düşünüyorum ve içim rahat değil. Açık lise okuyorum aynı zamanda çalışıyorum fakat yaşım 24 olduğu için bana öğrenci kartı çıkmıyor. Bende maddi sıkıntılarım olduğu için işe gidip gelirken kardeşimin öğrenci kartını kullandım 7 ay boyunca ama yanlış yaptığı anlayıp çok pişman oldum. Ben hesapladım 500 TL borcum var. İETT Genel Müdürlüğü'ne yani devlete bu parayı iade etmek istiyorum. Lütfen, bana yardımcı olur musunuz?

"HER DİLDEN, DİNDEN, IRKTAN İNSANIN HAKKI VAR"

Usulsüz kart kullanımından dolayı her geçen gün otobüs şoförleriyle yolcular arasında yaşanan ve bazen otobüs şoförlerinin şiddete maruz kaldığı olayların gündemde yer almasının ardından bu mektupla karşılaşan İETT yetkilileri duygulu anlar yaşadı. Cumhur Kekeç kendisine e-posta yoluyla ulaşan gazeteciye yaşadığı pişmanlığın detaylarını anlattı ve usulsüz kart kullananlara uyarılarda bulundu. Usulsüz kart kullanımının kaçak binişle bir farkının olmadığını ifade eden Kekeç, usulsüz kart kullanmakla İstanbul'da yaşayan her dilden, dinden, ırktan ve yaştan insanın hakkına girildiğini söyledi. Geçmişte yaşanan 'Akbil basma turnikeden atla' protestolarına katılanlara seslenen Kekeç şu ifadeleri kullandı:

"TURNİKEDEN ATLAYANLARIN NİYETİ BELLİ"

"Yetim hakkı yemek çok büyük günah. Eğer ince düşünürsek usulsüz kart kullanımında yetimin de hakkı var. Akbil turnikelerinin üzerinden atlayarak geçenlere bir şey diyemeyeceğim çünkü onların niyeti zaten belli. Benim bu sözlerim onlara komik gelir."

ISRARLARA RAĞMEN TÜM BORCUNU CEZASIYLA ÖDEDİ

İETT yetkilileri Cumhur Kekeç ile yaptığı görüşmede, usulsüz kart kullananlara uygulanan cezai işlem olarak 170 liralık ödeme yapılmasının yeterli olacağını söylemesine rağmen Kekeç kartı kullandığı süre boyunca hesapladığı 500 TL ile beraber İETT'ye 670 TL'lik ödeme yaptı.

YORUMLAR 33
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun sana helal süt emmiş dediklerinden.
    Cevapla
  • fatih k. 9 yıl önce Şikayet Et
    bu olay, inşallah başka vicdanı küllenmişlere bir ders olur.
    Cevapla
  • salih çetinkaya 9 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna demiyoruz bi uyanış var diye
    Cevapla
  • normalini yapmış 9 yıl önce Şikayet Et
    ne helal olsun, helalleşmiş kendini kurtarmış, yaptığı yanlışı düzeltmesi onu örnek vatandaş yapmaz ne günlere kaldık yaw
    Cevapla
  • hEPİMİZ HATA VE GÜNAHA DÜŞEBİLİRİZ. 9 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan tövbe etmek ve helalleşmek ve bir daha aynı günaha düşmemek. Allah cc tövbesini kabul etsin kardeşimizin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...