Yurtta kış

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum, Van, Iğdır, Bitlis, Ağrı, Muş ve Kars'ta halen 158 köy ve mahalleye ulaşım sağlanamıyor

Yurtta kış
Yurtta kış
GİRİŞ 12.01.2015 12:32 GÜNCELLEME 12.01.2015 12:32

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum, Van, Iğdır, Bitlis, Ağrı, Muş ve Kars'ta 158 köy ve mahalle yolu kapalı bulunuyor.

Bölgede bir haftadan bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi, özellikle yüksek kesimlerdeki yerleşimlerde hayatı durma noktasına getirdi.

Yolu kar nedeniyle kapanan köylerde adeta "kar hapsi" yaşayan vatandaşlar günlük yaşantılarına devam ederken, büyükşehir belediyeleri ve il özel idareleri de vatandaşların mağduriyetini gidermek için geceli gündüzlü yol açma çalışması yürütüyor.

Karla mücadele ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu bir hafta içerisinde yüzlerce mahalle ve köy yolu kardan temizlenirken, özellikle şiddetli rüzgarın etkisiyle sürekli kapanan yolların açılması için de çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Dünden bu yana yapılan çalışmayla 938 köy yolunu ulaşıma açan ekipler, halen kapalı olan Erzurum'da 49, Van'da 36 mahalle ile Iğdır'da 33, Bitlis'te 16, Ağrı'da 12, Muş'ta 10 ve Kars'ta 2 köy yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkililer, kar yağışı ve tipinin etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışmalarına devam edildiğini belirterek, yeni bir yağış ve fırtına olmaması durumunda birkaç gün içerisinde tüm köylerle irtibat sağlanacağını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki