Yurtta kış

Tekirdağ'ın Çorlu, Malkara, Şarköy ve Hayrabolu ilçelerinde kar hayatı olumsuz etkiledi

Yurtta kış
Yurtta kış
GİRİŞ 12.01.2015 14:19 GÜNCELLEME 12.01.2015 14:19

Tekirdağ'ın Çorlu, Malkara, Şarköy ve Hayrabolu ilçelerinde kar ve tipi hayatı olumsuz etkiledi.

Tekirdağ - Malkara, Malkara - Şarköy, Malkara - Keşan, Malkara - Hayrabolu arasında etkili olan kar trafikte aksamalara neden oldu. İlçe merkezlerinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Trafik ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Karayolunun bazı bölümlerinde zincirsiz trafiğe çıkmaya izin verilmiyor.

Malkara Kaymakamı Mahmut Halal ve Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ilçeye bağlı 74 mahallenin tüm yollarının şu anda açık olduğunu, çalışmaların ilçe merkezinde ve mahalle yollarında sürdürüldüğünü ifade etti.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gün boyu süreceğini, gece saatlerinde etkisini yitireceğini belirtti.

Çorlu'da da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle çevre yolunun İstanbul istikametine gidiş hattı kapandı.

Ayrıca, Omurtak Caddesi, Arslan Sokak, Bulvar Yolu, Bülent Ecevit Bulvarı gibi ana arterlerde trafik akışında tıkanmalar yaşandı. Alternatif yollarda da yağış ve buzlanma nedeniyle araç trafiğinde aksamalar yaşandı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Çorlu Emniyet Müdürlüğü bazı yollarda zincirsiz araç sürücülerinin geçmesine müsaade etmiyor. Zincir takan araçlar tek şeritten ve kontrollü olarak yola devam edebiliyor.

Karayolları ve belediye ekipleri, kar küreme çalışmalarının yanı sıra, buzlanma yaşanan yollarda da solüsyon ve tuzlama çalışmaları yaparak aksamaların önüne geçmeye çalışıyor.

Ayrıca, çevre yolunun İstanbul istikameti hattı da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir süre kapatıldı.

Yetkililer, yolda yapılacak kar küreme ve tuzlama çalışmalarının ardından, İstanbul istikametine giden hat üzerinde zincir takan araçların yollarına devam etmelerine izin verileceğini ifade etti.

Öte yandan, kar yağışına aldırış etmeyen bazı vatandaşlar ise kardan adam yaparak yağışın keyfini çıkarttı.

Çorlu Belediye Meydanı'nda bulunan saat kulesi ve etrafındaki ağaçlara biriken kar da güzel görüntüler oluşturdu. Bazı vatandaşlar manzarada hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?