Manisa'dan kısa kısa

Kula belediye meclis toplantısında bir caddeye verilen "Rabiatül Adeviye" isminin değiştirilmesi tepkilere yol açtı

Manisa'dan kısa kısa
Manisa'dan kısa kısa
GİRİŞ 12.01.2015 16:03 GÜNCELLEME 12.01.2015 16:03

Kula Belediye ocak ayı meclis toplantısında 2013 yılında meclis kararıyla bir caddeye verilen "Rabiatül Adeviye" isminin eski ismine döndürülmesi tepkilere neden oldu.

Alınan kararı değerlendiren AK Parti Kula İlçe başkanı Ahmet Palabıyık, bine yakın toplanan imzanın ardından yapılan görüşme neticesinde belediye meclisinde karar aldığını hatırlattı. Mısır'da, darbe karşıtı özgürlük yanlısı insanların toplandığı ünlü Rabiatül Adeviye meydanı isminin 4 Eylül mahallesinde bulunan bir caddeye verilmiş olduğunu kaydeden Palabıyık, "Şimdi ne oldu da bu caddenin ismi değiştirilmek için meclis kararı alındı. Bütün dünyada mazlumlar için sembol haline gelen Rabia adının kaldırılması ancak bu duygudan uzak insanların aklına gelirdi, hatta simdi bu caddeye zalim Sisi'nin adını versinler bu zihniyete böyle bir karar yakışır" diyerek tepkisini dile getirdi.

İsim değişikliğine tepki gösteren Memur-Sen Kula ilçe temsilcisi Ali Osman Sönmez de alınan kararın kendilerini derinden üzdüğünü vurgulayarak "Bu kararı, milli ve manevi değerlere sahip Kula halkının takdirlerine bırakıyoruz" diye konuştu.

Öğrencilere "Motosiklet ve Kask" eğitimi

Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencilerine yönelik “Motosiklet ve kask” eğitimi verdi.

Belediye Kültür Merkezi’ndeki seminerde, kaza yapan motosiklet sürücülerinin yüzde 60’nın kask kullanmadığı, bunlardan yüzde 26’sının sıkıcı olduğu için kask kullanmadığını, yüzde 53’ünün de kaza yapacaklarını ummadıkları için kask takmadıkları belirtildi.

Eğitim seminerinde motosikletlerde kask kullanımının ölümcül ya da kritik boyun yaralanmalarını çoğu zaman önlediği, hatta bazen hayat bile kurtarabildiği vurgulandı.

Soma'da Emniyete araç takviyesi

Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü araç filosuna eklenen 2 araç, Hükümet konağı önünde sergilendi.

Soma Huzurlu Yaşamı ve Asayişi Destekleme Derneği tarafından, emniyet personelinin toplu görevlerde taşınmasını sağlamak amacı ile 81 bin liraya alınan 17+1 koltuklu minibüs ile trafik ekip otosu olarak kullanılmak üzere 35 bin liraya mal olan otomobil Kaymakamlık binası önünde tanıtıldı.

Araçların alımında ELİ Müessese Müdürlüğü'nün büyük bir desteği olduğunu kaydeden Dernek başkanı Remzi Orhan, "Yaklaşık 22 yıldan bu yana dernek başkanlığı görevini yürütüyorum. Soma halkının destekleri ile emniyet müdürlüğümüze yeni alınan 2 araç ile toplam 23 adet araç kazandırdık" dedi.

Tanıtım töreninde konuşan Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, araçların ilçe olarak kendi öz kaynaklarından sağlanmış olmasının gurur verici olduğunu söledi.

Törende araçların alınmasında derneğe katkısı olanlara teşekkür nişanesi verildi.

Saruhanlı Esnaf Odası, Çok Amaçlı Salon yaptırıyor

Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası, hizmet binalarının üçüncü katındaki boş olan kısmına çok amaçlı salon yapımına başlandığını bildirdi.

Oda başkanı Ahmet Emin Kenez, gazetecilere yaptığı açıklamada, hizmet binasının atıl durumdaki 145 metrekarelik bölümüne modern birçok amaçlı salon yapmak üzere tadilat çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Salon inşaatını kendi kaynaklarıyla iki buçuk ay içerisinde tamamlayacaklarını belirten Kenez, "Salonumuzda odamıza kayıtlı tüm esnafımız toplantılarını daha rahat ve geniş ortamda yapabilecek" diye konuştu.

AK Parti Kula İlçe Gençlik Kolları Kongresi yapıldı

AK Parti Kula İlçe Gençlik Kolları olağan kongresine Ak Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, AK Parti Manisa Gençlik Kolları İl Başkanı Halil Özkan, AK Parti Gençlik Kolları MKYK üyesi Ömer Faruk Kiralı ile partili gençler katıldı.

Tek liste ile gidilen seçimde 400 delegeden 231'inin oyunu alan Aytan, Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi.

Gençlik Kolları İlçe Başkanlığına seçilen Kamil Aytan, yaşanan sürecin hayırlı olmasını dileyerek, "Benden önceki Gençlik kolları Başkanı Akif Şentürk’e ve sizlere bu davaya verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MHP Akhisar İlçe kongresi yapıldı

MHP Akhisar İlçe Teşkilatı 9. Olağan Kongresi, Akhisar Park İçi Sinema Salonu'nda gerçekleştirildi.

Delege yöntemiyle yapılan seçimin ardından 4 adayın yarıştığı kongrede, 383 oyun 208'in alarak seçimi kazanan mevcut başkan İbrahim Uğurlu yeniden İlçe Başkanlığı görevine seçildi.

Yoğun katılımın olduğu kongrede 5 oy geçersiz sayılırken, adaylardan Zafer Darınç seçim öncesi çekildiğini açıkladı. Adaylardan Gürcan Yiğiter 91 oy, Türkay Girgin 53 oy aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı