Demre'de düzenlenen "De-Myra Tarım Festivali" başladı

Demre'de bu yıl ilki düzenlenen "De-Myra Tarım Festivali" başladı.

Demre'de düzenlenen "De-Myra Tarım Festivali" başladı
Demre'de düzenlenen "De-Myra Tarım Festivali" başladı
GİRİŞ 12.01.2015 17:08 GÜNCELLEME 12.01.2015 17:08

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre Belediyesi ve Toprak Ana Tarım Dergisi’nin ortaklaşa düzenlediği ve Demre Kapalı Halk Pazarı’nda yapılan festivale 6'sı yurtdışından olmak üzere 45 firma katılıyor. Festivalde firmalar, yeni ürünlerini üreticilere tanıtıyor.

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, geçen yıl bu zamanlar yaşanılan afet dolayısıyla sıkıntılı günler geçirdiklerini anlattı.

Bu yıl sezon başlayalı 3 ay olduğunu, ciddi bir sıkıntı yaşamadıklarını dile getiren Karaman, "Demreliler her alanda olduğu gibi tarımdaki sıkıntıları da aşacak güçte. Biz her şekilde kaliteli üretimimize devam edeceğiz" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı ise bu tür fuarların üreticilerin tarımdaki yenilikleri ve kullanılan teknolojileri yerinde görmeleri için son derece uygun ortamlar sağladığını söyledi.

Demre'nin hem Antalya'nın hem de Türkiye'nin tarım tedariğini sağlayan önemli bir ilçe konumunda bulunduğunu vurgulayan Dallı, gerek domates gerekse biber üretiminde hem yurtiçi hem yurtdışı piyasaya önemli miktarda ürün gönderildiğini belirtti.

İlçeden gönderilen ürününün her yıl, bir önceki yıla göre arttığına dikkati çeken Dallı, bunun da üreticilerin kaliteli ve doğru üretim yaptığının göstergesi olduğunu kaydetti.

Demre Komisyoncular Derneği Başkanı Fahri Duran da turfanda sebzeciliğe batı bölgelerinde ilk Demre’nin başladığını ifade etti.

Son yıllarda diğer ilçelerde de üretim yapılsa da ürün çeşitleriyle diğer bölgelerin önünde bulunduklarını dile getiren Duran, "Geç kalınmasına rağmen böyle bir organizasyonu hayata geçiren belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Festivalin açılışına Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Demre Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Erdoğan ve davetliler katıldı.

Festival, 3 gün sürecek

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor