Türk-Japon ortaklığıyla Çankırı'da inşa edilen lastik fabrikası

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Türk-Japon ortaklığıyla inşa edilen fabrikada, üretilen lastiklerin yüzde 80'inin ihraç edileceğini söyledi.

Türk-Japon ortaklığıyla Çankırı'da inşa edilen lastik fabrikası
Türk-Japon ortaklığıyla Çankırı'da inşa edilen lastik fabrikası
GİRİŞ 12.01.2015 17:10 GÜNCELLEME 12.01.2015 17:10

Filiz, düzenlediği basın toplantısında, Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'ne ilişkin çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydetti.

"Yeni bir OSB'miz oldu. burası çok hızlı şekilde gelişiyor" diyen Filiz, "Bizim elimizden geleni yapıp, burayı daha da büyütmek için el birliğiyle çalışmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Filiz, OSB için şu ana kadar 100 milyon liranın üzerinde para harcandığını ve basınç merkezi için 5 milyon liralık bir kaynak sağlandığını belirterek, "Çankırı gerçekten birçok konuda lokomotif görevi görüyor. Türkiye'deki bir çok sorunun çözümünü biz gerçekleştiriyor ve örnek oluyoruz. Yakınkent OSB'nin doğalgaz basınç istasyonu sorununu da çözdük. Parası bakanlıktan alınacak" dedi.

Yakınkent OSB'ye kurulacak olan lastik fabrikasının Türkiye'nin cari açığını kapatma konusunda büyük rol oynayacağını vurgulayan Filiz, "Lastik fabrikasında üretilecek lastiklerin yüzde 80'i yurt dışına satılacak. Özellikle Ortadoğu'da kullanılacak lastikler Türkiye'den yani bu fabrikadan gidecek. Lastiklerin büyük bölümünün ihraç edilmesi, cari açığın kapanmasında da önemli katkı sağlayacak" diye konuştu.

Filiz, fabrikada önümüzdeki aylarda deneme üretimi yapılacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...