Doğu'da soğuk hava

Sibirya soğuklarının etkili olduğu bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 dereceyle Ağrı'da kaydedildi

Doğu'da soğuk hava
Doğu'da soğuk hava
GİRİŞ 13.01.2015 09:25 GÜNCELLEME 13.01.2015 09:25

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölge genelinde havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 18, Kars ve Muş'ta 16, Ardahan ve Bitlis'te 15, Hakkari ve Erzincan'da 13, Iğdır'da 10, Van ve Erzurum'da 9 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklığının da Iğdır'da 4, Van'da 3, Erzincan'da 1, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 5, Muş'ta 4, Ağrı, Kars ve Bitlis'te 3, Hakkari'de 2 ve Erzurum'da 1 derece olması bekleniyor.

Bölge illerinde etkili olan soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Çatılarda boyu bir metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.

Belediye ve il özel idaresi ekipleri, iş makineleriyle kent merkezlerinde biriken karları kamyonlara yükleyerek şehir dışına çıkarırken, karla mücadele ekipleri de yol açma ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bitlis'te kar kalınlığı 96 santimetre

Kar kalınlıkları Bitlis'te 96, Hakkari'de 21, Ardahan'da 20, Ağrı ve Muş'ta 15, Erzurum'da 14, Van, Kars ve Erzincan'da 5 santimetre, kayak merkezlerinde ise Erzurum'daki Palandöken'de 80, Konaklı'da 75, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de 46, Erzincan'daki Ergan'da 20, Kop Dağı Geçidi'nde ise 58 santimetre olarak ölçüldü.

Sürücüleri, yollarda oluşan buzlanma, tipi ve don olayına karşı uyaran yetkililer, yüksek kar örtüsü ve dik eğime sahip olan bölgelerde çığ tehlikesi bulunduğunu, bu nedenle vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek