Gölmarmara'yı tekneler koruyacak

Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından alınan göl kontrol tekneleri törenle Gölmarmara'ya indirildi

Gölmarmara'yı tekneler koruyacak
Gölmarmara'yı tekneler koruyacak
GİRİŞ 13.01.2015 12:31 GÜNCELLEME 13.01.2015 12:31

Gıda Tarım ve Hayvancılık Manisa İl Müdürlüğü'nce alınan 3 adet göl kontrol teknesi ve bunları taşıyacak olan 3 adet römorkör törenle Gölmarmara'ya indirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 90 bin liraya alınan teknelerin tanıtım töreni, Tekelioğlu Mahallesi’nde bulunan S.S Gölmarmara ve Çevresi Su Ürünleri Üretim ve Değerlendirme Kooperatifi önünde gerçekleştirildi.

Törende konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, göl ve barajlarda ekolojik canlılığı korumak ve kurallara uyulmasını sağlamak amacıyla teknelerin göle indirildiğini belirterek "Artık öyle bir aşamaya geldik ki, gıda ve su stratejik bir konuma sahip. Tekelioğlu Mahallesi’nde organik tarım yapılıyor. Bu çok önemli. Burada üretici organik tarımda artık ileri aşamalara geçmiş. Bugün sulak alanlara motorları indireceğiz. Derdimiz gölde de barajda da kullara uyulmasını sağlamak. Kurallara uyulmadığında balığı tamamen yok ediyoruz. Demirköprü Barajı’nda yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, barajın 10 metre altındaki suda artık balıkların yaşama şansı yok. Yani kirlilikte en büyük tehlikelerden birisi" dedi.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, 5 takım su ürünleri kontrol teknesinden birisinin İl Müdürlüğü bünyesinde, diğerlerinin ise Gölmarmara, Salihli, Köprübaşı ve Soma ilçelerine tahsis edileceğini kaydetti.

Çebi, "Gölmarmara Gölü, 68 kilometrekare yüzey alanına sahip Türkiye’nin en verimli göllerindendir. Gölde ruhsatlı 88 balıkçı teknesi, 120 balık avcısı yıllık 90 tonun üzerinde sazan balığı, 5 ton sudak ve 10 ton havuz balığı avlamaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlü Hasan Çebi ve gazeteciler, teknelere binerek gölde kısa bir gezinti yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar