Yüksekova Belediyesi'nden "kül" uyarısı

Yüksekova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, kömür küllerinin gelişi güzel şekilde yol kenarlarına atılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Yüksekova Belediyesi'nden "kül" uyarısı
Yüksekova Belediyesi'nden "kül" uyarısı
GİRİŞ 13.01.2015 16:57 GÜNCELLEME 13.01.2015 16:57

Zabıta ekipleriyle ilçe merkezindeki mahalleleri dolaşan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü görevlileri, küllerin diğer çöplerle sokağa atılmamasını istedi.

Dere yatağına ve çöp merkezlerine atılan kömür atıklarının hem insan sağlığını tehdit ettiğini hem de ilçenin görüntüsünü bozduğunu belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Berrin Yıldız, yaptıkları uyarılara rağmen küllerini sokağa döken vatandaşlar hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi.

Daha güzel ve yaşanabilir bir Yüksekova için kış mevsimi boyunca çalışmaların devam edeceğini bildiren Yıldız, "Konut ve iş yerlerinde sobalardan ve kaloriferlerden çıkan cüruf ve kül atıkları tamamen yanmış ve soğutulmuş olarak teneke ya da özel kaplarda muhafaza edilir. Yol ve kaldırımlara çıkartılmaz. Çöp merkezlerine bırakılmaz. Çöp toplama araçlarına özel kaptan boşaltılarak teslim edilir. Kalorifer atıkları, mal sahibinin sorumluluğu altında belediye tarafından belirlenen alanlara nakledilerek dökülür" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?