Şike Davası'nda ara karar verildi!

Aziz Yıldırım'ın da aralarında olduğu 6 kişinin yeniden yargılandığı dava ile Yargıtay tarafından bozulan 31 sanıklı dava birleştirildi.

Şike Davası'nda ara karar verildi!
Şike Davası'nda ara karar verildi!
GİRİŞ 13.01.2015 19:25 GÜNCELLEME 13.01.2015 21:12
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

"Futbolda şike" davasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılandığı dava ile haklarındaki hükümler Yargıtay'ca bozulan 31 sanıklı dava dosyalarının birleştirilmesine karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu'nun ardından diğer sanıklar Abdullah Başak, Olgun Peker, Ahmet Çelebi ve başka suçtan tutuklu olduğu için bulunduğu cezaevinden video bağlantısıyla duruşmaya katılan Selim Kımıl, savunma yaptı. 

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun, bu dava dosyası ile Yargıtay'ın bozma hükmü verdiği 31 sanıklı dava dosyasının, aralarındaki hukuki ve fiili irtibat nedeniyle birleştirilmesini istedi.

Bu talebe ilişkin beyanları alınan sanık avukatları, davaların hukuki durumlarının farklı olduğu gerekçesiyle dosyaların birleştirilmemesi gerektiğini söyledi.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, söz konusu dava dosyalarından birinde verilecek kararın diğer dosyayı etkileyecek mahiyette bağlantı bulunması sebebiyle Yıldırım'ın da yer aldığı 6 sanıklı dava dosyasının, 31 sanıklı bozma dava dosyasıyla birleştirilmesini kararlaştırdı.

Dava dosyalarının birleştirilmesi kararının ardından Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanıklı davaya ilişkin duruşma sona ererken, 31 sanıklı bozma dava dosyasının duruşması başladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Atsız... 9 yıl önce Şikayet Et
    Adalet bitmiştir... Kalkınma bitmişti... Paralel bitecek...
    Cevapla
  • Volkan KARA 9 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bir saçmalıktır adam şike yapmadım demiyor her cümlesinde yok paraleldi yok dikti ya bırakın bu ayakları tapelerin davadan cıkarılmasını istiyor neden çünkü bariz şike yaptığı ortada savcı reddetti fb avukatları birleştirmeye karşı çıktı ama hakim onu da reddetti
    Cevapla
  • Sezer 9 yıl önce Şikayet Et
    fanatikler yine isbasinda utanmadan sike yoktu diyecekler, evet aynen ergenekon cetesi gibi, sike davasi da gercektir! paralel yapi yuzunden sulandirilmistir, kimse bana sike yoktu diyemez, turkiye hicbir zaman sike olmadi diyemez! aziz sike yapmistir bunun da cezasi futboldan men olmaliydi!!!
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    adaletsiz adalet önünde aklansanda alnında kara bir leke olarak Ömrünün sonuna kadar yaşayacaksın.
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    aziz yildirim aklansa ne olacak, sanki türk futbolu basariyami kavuscak. kapi kuleden disari ciktimi pilleri bitiyo. oralarda hakemi, federasyonu, basini ve karsi takim futbolcularini manipule edemiyorlar. yazik yazik. en cok türkiyenin adina aciyorum. bu adamlar kulüp degil bakkal yönetemezler
    Cevapla
  • bahaddin 9 yıl önce Şikayet Et
    TOPTAN KİRLET TOPTAN TEMİZLE
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    ben bir aziz yildirima bakiyorum birde yildirim demirörene bakiyorum ve türk futbolunun international business de vahim ve basarisiz halini görüyorum. ikiside koltuk pesinde. yeter bu kadar türk futbolunu kirlettiniz ve gidin artik diyesim geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı