"Cennet ya burasıdır ya da buranın altındadır" sözü tescillendi

Beyşehir Belediyesi, Sultan Alaeddin'in ilçenin güzelliklerine ve Beyşehir Gölü’ne hayranlığını dile getirmek için söylediği; "Cennet ya burasıdır ya da buranın altındadır" sözünü Türk Patent Enstitüsünden tescil ettirdi

"Cennet ya burasıdır ya da buranın altındadır" sözü tescillendi
"Cennet ya burasıdır ya da buranın altındadır" sözü tescillendi
GİRİŞ 14.01.2015 11:54 GÜNCELLEME 14.01.2015 11:54

Konya'nın Beyşehir ilçe belediyesi, Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad'ın ilçenin güzelliklerine ve Beyşehir Gölü’ne hayranlığını dile getirmek amacıyla söylediği; "Cennet ya burasıdır ya da buranın altındadır" sözü için marka tescili aldı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi kaynaklarda yer alan bilgilere göre, Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad'ın Beyşehir’in güzelliklerine ve Beyşehir Gölü’ne hayranlığını; "Cennet ya burasıdır ya da buranın altındadır" sözü ile dile getirdiğini belirtti.

Bu tarihi sözün marka tescilini alabilmek için kendilerinin de belediye olarak Türk Patent Enstitüsüne başvuru yaptıklarını ifade eden Özaltun, enstitünün de bu başvuruya olumlu cevap verdiğini dile getirdi.

Özaltun, enstitünün onayıyla bu söz için marka tescili almış olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad'a ait olan 'Cennet ya burasıdır ya da buranın altındadır' sözü, Selçuklu Devleti’nin yazlık başkenti olan Beyşehir'i en iyi şekilde ifade etmektedir. Tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleriyle herkesi kendine hayran bırakan Beyşehir’in turizmine, tanıtımına ve marka değerine büyük katkı saylayan bu söz için başlattığımız çalışmaların sonunda marka tescilini aldık. Türk Patent Enstitüsüne farklı alanlarda da başvurular yaptık. İnşallah bunlar da olumlu sonuçlanacak ve Beyşehir’in değerlerine sahip çıkarak geleceğe taşımaya devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!