Yerköy’de öğrenciler katılım sertifikalarını aldı

Yerköy ilçesinden bu yıl 11'si düzenlenen "Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması"na katılan öğrencilere sertifikaları verildi.

Yerköy’de öğrenciler katılım sertifikalarını aldı
Yerköy’de öğrenciler katılım sertifikalarını aldı
GİRİŞ 14.01.2015 16:23 GÜNCELLEME 14.01.2015 16:23

Birinci etabına Nurdoğdu Ortaokulu’ndan 12, 80. Yıl Yerköy Ortaokulu’ndan 41 olmak üzere toplam 63 öğrencinin katıldığı yarışmanın sertifikaları düzenlenen törenle öğrencilere dağıtıldı. Sertifika dağıtım töreninde konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Ural Federal Bölgesi Öğretmenevi tarafından her yıl düzenlenen yarışmanın amacının öğrencilerin uluslararası öğrenebilme yeteneklerini geliştirmek olduğunu söyledi.

Yarışmanın öğrencilerin kaynaşmalarını sağlamak, katılan ülkelerdeki öğretmen ve öğrenciler arasındaki kültürel ve bilimsel ilişkileri arttırmayı hedeflediği ifade eden Yavuz, "Geçen yıl 10'uncusu düzenlenen yarışmaya Türkiye’den 7 bin 890 toplam da 10 ülkeden 143 bin 840 öğrenci katılmıştır. Uluslararası bir bilgi yarışmasında Yerköy ilçemizi temsil eden öğrencilerimize göğsümüzü kabartmıştır. Bizler de bu duyguyu yaşatan öğrencilerimi teşekkür eder başarılarının devamı dileriz" dedi

Böylesine büyük uluslararası bir yarışmaya öğrencilerin katılımından son derece mutlu olduklarını ifade eden Yavuz, “Öğrencilerin ufkunu açmak anlamında yarışmanın büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Yarışmaya katılan öğrencilere sertifikalarını dağıtmış bulunmaktayız. Umarım öğrencilerimiz hayat boyu başarılı olurlar ve ilimizi başarılı bir şekilde temsil ederler” diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt