Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Projesi

Zonguldak'ta sivil toplum kuruluşları için kapasite geliştirme eğitimi düzenlendi.

Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Projesi
Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Projesi
GİRİŞ 15.01.2015 13:34 GÜNCELLEME 15.01.2015 13:34

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve AB Katılım Öncesi Yardım Kurumu tarafından 16 ilde yapılması planlanan Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Projesi doğrultusunda düzenlenen eğitimde konuşan Bakanlık Müşaviri Sermet Başaran, sivil toplum kuruluşları desteklendiğinde kamu kurum ve kuruluşlarının göremediği konularda orijinal projeler üretebildiğini söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarının projelerinin artmasını ümit ettiklerini anlatan Başaran, şunları kaydetti:

"Biz 50-100 bin avro arasında projeleri destekliyoruz. Bu kapsamda projenin en önemli etkinliklerinden birini engelliler alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin düzenlenecek eğitim programı yoluyla güçlendirilmesi oluşturulmaktır. Eğitimlerimizi 16 ilde bölgesel olarak yapıyoruz. Bu yolla ilgili sivil toplum kuruluşlarının kapasite gelişimleri ve nitelikli hizmet vermeleri sağlanacaktır."

Zonguldak, Bartın, Bolu ve Kastamonu'dan sivil toplum kuruluşlarınında hazır bulunduğu ve 2 gün sürecek proje eğitim programında, sivil toplum kuruluş temsilcilerine "BM Engelli Hakları Sözleşmesi", "Sivil Katılım ve Önemi", "Sivil Toplum Kuruluşları için İletişim Yöntemleri", "AB Fonları ve Sistemi", "AB Hibe Sistemi ve Proje Hazırlama" konularında eğitimler verilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”