Iğdır'da kentsel dönüşüm çalışmaları

Iğdır'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, bugüne kadar ödenen kira yardımı miktarı 70 milyon liraya ulaştı.

Iğdır'da kentsel dönüşüm çalışmaları
Iğdır'da kentsel dönüşüm çalışmaları
GİRİŞ 15.01.2015 14:15 GÜNCELLEME 15.01.2015 14:15

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl 119 konut ve 110 iş yeri olmak üzere toplam 229 binanın risk tespiti yapıldığı, riskli bulunan binaların yıkım veya yeniden yapım faaliyetlerine başlandığı bildirildi.

Yıkılan her bir bağımsız bölüm için aylık 425 lira kira yardımı yapıldığına işaret edilen açıklamada, kira yardımının 18 ay boyunca sürdüğü ve bugüne kadar kent genelinde 70 milyon 600 bin liralık kira yardımı yapıldığı kaydedildi.

Kentsel dönüşüm kapsamında kredi desteğinin de sağlandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kentsel dönüşümün sağladığı imkanlardan olan ruhsat harcı muafiyeti, vatandaşlarımızı en çok memnun eden hususlardan biri oldu. 10 daireden oluşan bir bina için ilgili belediyeye ödenmesi gereken ortalama 30 bin lira harç bedeli, Kentsel Dönüşüm Yasasınca ödenmemekte. Ayrıca noter ve tapu harcı muafiyetleri de yine vatandaşlarımıza sağlanan desteklerden. Yasa kapsamında bakanlığımız tarafından yapılan destekler, 2015 yılında da devam edecek. Kentsel dönüşümle ilgili detaylı bilgi almak isteyenler müdürlüğümüze gelebilir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!