Yanan gemide patlama riski

Hatay'ın İskenderun Körfezi'nde dün sabah saatlerinde yanmaya başlayan Togo bayraklı saman yüklü gemide patlama riski ortaya çıktı.

GİRİŞ 15.01.2015 15:06 GÜNCELLEME 15.01.2015 15:09

Yaklaşık 20 ton yakıt bulunan geminin patlama ihtimaline karşı ekipler gece saatlerinde söndürme çalışmalarına son verirken, nasıl söndürüleceği konusunda yeni bir plan üzerinde çalıştıkları belirtildi.

İskenderun Körfezi'ndeki Denbirport Limanı'nda demirli olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Gazimagosa Limanı'na 1300 ton saman götüreceği belirtilen 'Retaj' isimli gemide dün sabah saat 09.55'te henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile İskenderun Liman Başkanlığı ile LimakPort römorkörleri alevlere müdahale etmeye başladı. 23 mürettebatın tahliye edildiği gemideki yangın rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 2 Sahil Güvenlik Botu ile DEGAK Özel Dalış Timi de geniş güvenlik önlemleri aldığı limandaki diğer gemiler de alevlerin sıçrama ihtimaline karşı uzaklaştırıldı.

GEMİDE 20 TON YAKIT VAR

Karadan ve denizde müdahale eden yangını kontrol altına almakta güçlük çeken ekipler bir süre sonra gemiyi açığa aldı. Ekiplerin yangına müdahalesi gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Ancak yükün saman olması nedeniyle yangın bir türlü söndürülemedi. Samanın içten içe yanmaya devam ettiği ve yaklaşık 20 ton yakıtının olduğu bildirilen gemide patlama riski ortaya çıktı.

Bunun üzerine ekipler söndürme çalışmalarına sona verip geminin etrafından uzaklaştı. Yangının nasıl söndürüleceği konusunda ekiplerin yeni bir plan hazırlığında oldukları belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu