Yaşar Kemal'in sağlık durumu

Usta Yazar Kemal'in Osmaniye'nin Hemite köyündeki yakınları sağlığı için dua ediyor

Yaşar Kemal'in sağlık durumu
Yaşar Kemal'in sağlık durumu
GİRİŞ 15.01.2015 17:39 GÜNCELLEME 15.01.2015 17:39

Rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Yazar Yaşar Kemal'in doğup büyüdüğü Osmaniye'nin Hemite köyündeki yakınları usta yazarın sağlığı için dua ediyor.

AA muhabirine konuşan, yakını ve köyün eski muhtarlarından Döndü Gürbüz (65), köylülerin ünlü yazarın rahatsızlığı nedeniyle çok üzüldüğünü belirterek, sağlığına kavuşması için dua ettiklerini söyledi.

Kemal'in rahatsızlığını duyduktan sonra eşi Ayşe Semiha Kemal'i aradığını ve sağlık durumu hakkında bilgi aldığını anlatan Gürbüz, "Köyümüzün yetiştirdiği ve dünyaca tanınan Yazar Yaşar amcamızın sağlık durumunu televizyonlardan takip ediyoruz. Tedavi altında olduğu hastaneden yapılan açıklamada uyutulduğunu ve durumunun stabil olduğunu öğrendik. İnşallah sağlığına kavuşur" dedi.

Yaşar Kemal'i yakından tanıyanlardan Şair Seyfi Mete (67) de, ünlü yazarın en son, önceki yıl Mayıs ayında kendi adına yaptırılan park ve kültür evinin açılış töreninde köyüne geldiğini belirtti.

Park içinde, Yaşar Kemal'in en bilinen romanlarından birine ismini veren "İnce Memed" heykelinin bulunduğunu, kültür evinde ise yazarın kitapları ve fotoğraflarının sergilendiğini aktaran Mete, "Köyümüzün iftihar kaynağı olmuş büyük yazarın sağlığı için dua ediyoruz. Köyde yediden yetmişe herkes üzüntü içinde. Medyadan duyduğumuza göre yoğun bakımda, uyutuluyormuş umarım eski sağlığına döner" diye konuştu.

İlk romanı İnce Memed'i Savrun Çayı'nın kıyısında yazdı

Usta yazarın Kadirli ilçesinde yaşayan arkadaşı emekli öğretmen Hacı Hülya (85) da, Yaşar Kemal'in ilk eğitimini almak için ilçeye geldiğini ve ilk yazılarını Kadirli'de yazmaya başladığını söyledi.

Hülya şunları kaydetti:

"İlçe merkezinde bulunan Ulu Çınar'ın altında daktilosuyla arzuhalcilik yapmış. Bir dönem çeltik tarlalarında kontrolör olarak çalışmış. İlk romanı İnce Memed'i Savrun Çayı kıyısında yazdığını biliyorum. O dönemde kaleme aldığı bazı yazılarından dolayı tutuklanarak Kozan Cezaevi'ne girdi. Tutukluluğu sona erdikten sonra İstanbul'a gitti. Ben 1960 yılından sonra İstanbul'daki evine giderek ziyaret ettim. Kadirli'ye geldiğinde kardeşi Recep'in evinde kalırdı, görüşür sohbet ederdik. Kendisini çok seviyoruz inşallah iyi olur."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı