Tuzağa karşı 66 emniyet müdürü görev başında

66 emniyet müdürüne geçici “şark görevi” verildi. İş başı yapan müdürler çözüm sürecinde güvenlik zafiyetinin yaşanmasını engelleyecek.

Tuzağa karşı 66 emniyet müdürü görev başında
Tuzağa karşı 66 emniyet müdürü görev başında
GİRİŞ 16.01.2015 09:24 GÜNCELLEME 16.01.2015 09:24

Çözüm sürecine darbe vurmaya çalışan paralel yapının tuzaklarını bozmak için Doğu ve Güneydoğu illerine Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hassas konularda uzman polis müdürleri bölgede görevlendirildi. Özellikle Şırnak Cizre’de yaşanan olaylar, Güneydoğu illerinde güvenlik zafiyetinin olduğu izlenimi oluşturmuştu. Emniyet Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde somut adımların atılacağı açılım sürecinde, güvenliğe dayalı provokatif olay ve eylemlerin önüne geçmek için ilk defa özel bir uygulamayı hayata geçirdi. 

ZAAFİYETİ ÖNLEYECEKLER 

Büyük çoğunluğu 3’ncü ve 4. sınıf emniyet müdürleri Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Tunceli ve Şanlıurfa il ve ilçelerine giderek ikinci bir emre kadar buralarda görev yürütecekler. Emniyet müdürleri görevlerine başlarken özellikle sorun olan konularla ilgili çalışma yapacak. Geçici süreyle buralarda görev yapacak olan emniyet müdürleri, görev yaptıkları bölgelerde, herhangi bir güvenlik zafiyetinin oluşmasını engellemek için çalışacaklar. 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor