Balıkesir'den kısa kısa

Anne çocuk eğitimi tamamlandı

Balıkesir'den kısa kısa
Balıkesir'den kısa kısa
GİRİŞ 16.01.2015 10:46 GÜNCELLEME 16.01.2015 10:46

Bandırma Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen Anne Çocuk Eğitimi Programına katılan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Merkez Müdürü Yüksel Ülkar, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Bu programlarda aileleri eğitiyoruz. Bireyleri bilgilendirip, kendi yaşantılarını geliştirip zenginleştirmelerine, değişen ve gelişen aile içi rollerine uyum sağlamalarına, kendilerinin ve diğer aile fertlerinin sahip oldukları bireysel yetenek ve kaynakları fark edip bunların aktif olarak kullanmalarına, problemleri önleme ve çözme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Programlar aile ve bireyler üzerinde çok olumlu neticeler veriyor. Programı katılıp başarı sağlayan tüm kursiyerleri kutluyorum."

Daha sonra kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Gümrüklerdeki değişiklikler

Erdek Turizmciler ve İşadamları Derneği Başkanı Faruk Cinal, gümrüklerde son dönemlerde bir değişim hareketinin yaşandığını bildirdi.

Cinal, gazetecilere yaptığı açıklamada, değişikliklerle ilgili şunları kaydetti:

"Önce yetkilendirilmiş gümrük müşavirlerinin yetkilerinde kısıtlamaya gidildi. Bunu ihracatçı birliklerinin Dahilde İşleme Rejimi kapsamındaki işlevinin ortadan kaldırılması izledi. Şimdide antrepoların kamera sistemleri değişiyor. Yeni bir yönetmelikle tüm antrepolara yeni kamera takılma zorunluluğu getirildi. Denetimi artırarak kaçakçılığı önlemeyi amaçlayan bu yeni teknoloji kameralar Türkiye'de üretilmiyor. İthalatı ise birkaç firma tarafından yapılıyor. Fiyatları ise depoların büyüklüğüne göre 70 bin dolar ila 200 bin dolar arasında değişiyor. Türkiye'de bin 800 antrepo bulunduğu göz önüne alındığında uygulama sektöre toplamda 200 milyon dolarlık ek bir maliyet getirecek."

Trakya Birlik, 2013-2014 iş yılını başarıyla tamamladı

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı ve Trakya Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kocabıyık, birlik olarak 2013-2014 iş yılını başarıyla tamamladıklarını bildirdi.

Kocabıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trakya Birlik'in, Türkiye'deki 500 sanayi kuruluşu arasında 77'nci sırada bulunduğuna dikkati çekti.

Dönemi 12 milyon 979 bin 551 lira kar ile kapattıklarını aktaran Kocabıyık, "Bu iş yılında 298 bin ton ayçiçeği mubayaa ettik. Ortaklara ürün bedeli olarak 410 milyon 500 bin lira ödeme yaptık. Ayrıca kısa ve uzun vadeli 71 milyon lira kredi verdik" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi