Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki

Aktif Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Karataş, Fransa’da yayınlanan "Charlie Hebdo" dergisinin Hz. Muhammed'i tasvir ettiği ileri sürülen karikatürleri yayınlamasını ve bu karikatürlerin Türkiye'de bazı gazetelerde kullanılmasını kınadı.

Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki
Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki
GİRİŞ 16.01.2015 11:03 GÜNCELLEME 16.01.2015 11:03

Karataş, yaptığı yazılı açıklamada, kutsal değerlere hakaret etmenin basın özgürlüğü olamayacağını vurgulayarak, Charlie Hebdo dergisi ve Türkiye’de yayın yapan bazı gazetelerin Hz. Muhammed'i tasvir ettiği iddia edilen karikatürleri yayınlamalarını şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Charlie Hebdo dergisi İslam dininin kutsallarına saygısızlık yaparak Avrupa’da İslamofobi hareketini körüklemeye çalıştığını savunan Karataş, şunları kaydetti:

"İslam barış ve adalet dinidir. Söz konusu terör eylemlerini İslam dinine izafe etmenin mantık dışı bir tutumdur. Paris’te yaşanan menfur saldırının arkasında hangi şer odakları olduğunun zaman içerisinde aydınlığa kavuşacağına inanıyoruz. Avrupa’da büyüyen İslam karşıtlığını ve bu bağlamda yaşatılması planlanan gerilimin Türkiye’ye de taşınmaya çalışılmaktadır. Türkiye’deki sağduyulu vatandaşların bu oyuna alet olmayacaklarına inanıyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız