Yurtta kış

Elbistan ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından, trafik ekiplerinin yol denetimleri sürüyor.

Yurtta kış
Yurtta kış
GİRİŞ 16.01.2015 14:36 GÜNCELLEME 16.01.2015 14:36

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik İstasyon Amiri Mehmet Akif Gökalpgil, Elbistan-Göksun karayolunda araçların kış şartlarına uygun yolculuk etmelerine noktasında çalışma yaptıklarını söyledi.

Zincirsiz araçlar ile uzun araçların trafiğe çıkmasına izin verilmediğini dile getiren Gökalpgil, denetimlerin sürdüğünü belirtti.

Bu arada, belediye ekipleri de kar yağışı nedeniyle yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Afşin'de trafik kazası

Elbistan-Afşin karayolunda etkili olan kar yağışı kazaya neden oldu.

Alınan bilgiye göre, Celal Doğan idaresindeki 46 AR 992 plakalı tüp yüklü kamyon, Kabaağaç mevkisinde kar nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden Şuayip Dok idaresindeki 41 D 8179 plakalı otomobile çarptı.

Kamyonun çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından yol yeniden ulaşıma açıldı.

Andırın Belediyesi'nin karla mücadele çalışmaları

Andırın Belediyesi ilçede etkili olan kar yağışının ardından işçileri seferber ederek kar temizliği yapmaya başladı.

İlçe merkezi ve kuzey mahallelerde etkili olan kar yağışının ardından soğuk havayla birlikte oluşan buzlanmalara karşı tuzlama çalışması yapan ekipler, araç ve işçilerle kar temizliği yapmaya başladı.

Belediye Başkanı Baki Tezcan, yaptığı açıklamada, 46 işçi ve belediyeye ait kepçe, kamyon, traktör ve itfaiye araçlarıyla çalışma yaptıklarını söyledi.

Herhangi olumsuzluk yaşanmaması için tüm işçilerle kar temizliği çalışmalarını yürüttüklerini belirten Tezcan, şunları kaydetti:

"İlçemizde etkili olan kar yağışının ardından ana ve ara arterlerde oluşan buzlanmalara karşı tuzlama ve kumlama çalışması yaptık. Son yağan karla birlikte ilçe merkezinden başlayarak, tüm mahallelerimizde yollarda ve kaldırımlarda kar temizliği yapıyoruz. Tuzlama ve kumlama çalışması yaptığımız yerlerde de itfaiye araçları ile yıkama çalışmalarımız devam ediyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?