Görme engellileri anlamak için gözlerini bağladılar

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, Gençlik Merkezi yöneticileri ve gönüllü gençler, görme engellileri anlamak ve farkındalık oluşturmak için gözlerini bağlayıp birlikte yemek yediler

Görme engellileri anlamak için gözlerini bağladılar
Görme engellileri anlamak için gözlerini bağladılar
GİRİŞ 16.01.2015 15:51 GÜNCELLEME 16.01.2015 15:51

Elbistan ilçesinde, Gençlik Merkezi yöneticileri ve gönüllü gençler, görme engellileri anlamak ve farkındalık oluşturmak için gözlerini bağlayıp birlikte yemek yedi.

Görme Engelliler Haftası kapsamında, Elbistan Gençlik Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, görme engellilerle bir araya gelen katılımcılar, gözlerini siyah bantla bağladı. Gözleri bağlı halde görme engellilerle sohbet eden yönetici ve gönüllü gençler, daha sonra birlikte yemek yediler.

Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, yaptığı açıklamada, görme engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacıyla farklı bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Her vatandaşın potansiyel engelli adayı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Görme engelli kardeşlerimizin karanlık dünyalarını anlamak istedik. Bu nedenle böyle bir faaliyet düzenledik. Umarım bir nebze bile olsa gören gözlere bir şeyler anlatmışızdır. Görme engelli arkadaşlarımızın haftalarını bir kez daha kutluyorum."

Elbistan Görmeyenler Kültür ve Birleştirme Derneği Başkanı Kenan Sağır ise insanların kendilerine acıma duygusuyla yaklaşmaması gerektiğini belirterek, görme engelli bireylere imkanlar sunulması gerektiğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!