Giresun Belediyesi ile taşeron işçiler arasında sözleşme imzalandı

Giresun Belediyesi ile Belediye İş Sendikası ve ilgili firma arasında taşeron işçilere yönelik toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Giresun Belediyesi ile taşeron işçiler arasında sözleşme imzalandı
Giresun Belediyesi ile taşeron işçiler arasında sözleşme imzalandı
GİRİŞ 16.01.2015 16:06 GÜNCELLEME 16.01.2015 16:06

Belediye eski nikah salonunda düzenlenen törende konuşan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 515 personeli kapsayacak sözleşme kapsamında işçilere asgari ücretin yanı sıra yüzde 20 ila 40 arasında maaş artışı ile sosyal haklar sağlandığını söyledi.

Aksu, belediye olarak işçi dostu olduklarını, bu yönde politikalar geliştirdiklerini belirterek, "Göreve geldiğimiz günden itibaren bu sorunu çözmek için çalışıyoruz. 'Bu arkadaşları nasıl sendikalı yapabiliriz' diye bir sendika başkanı gibi birçok sendika ile görüştüm. Nihayetinde çözüm bulduk ve 515 işçiyi sendikalı yapacağız. Bu Türkiye'de ilk olacak. Bununla ilgili gelecekte belki sorunlar da olacak ama biz bunu göğüslemeye hazırız. Belediye olarak memura ilk kez sözleşmeyi de biz yaptık. Bugün de bir ilke daha imza atıyoruz" dedi.

Giresun Belediyesi olarak taşeron işçilerle sözleşme yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Aksu, "Biz buradan bir kıvılcım yaktık. Bunun yayılmama şansı yok. İnanın bu Türkiye’de bir baskı oluşturacak. Ülkeyi yönetenlerde baskı oluşturacak. İnşallah en kısa sürede de taşeron işçilerin kadrolu hale gelmesi için yakılan ışığı Giresun'dan yanmış olacak. Biz Türkiye'de örnek olduk" diye konuştu.

Belediye İş Sendikası Başkanı Erdem Mert ise Aksu'ya işçilere sağladığı desteklerden dolayı teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar