Diyarbakır ve Bingöl'de "Charlie Hebdo" protestosu

Diyarbakır ve Bingöl'de bir grup, Charlie Hebdo dergisinde Hz. Muhammed'i tasvir eden karikatürlerin yayınlanmasını protesto etti

Diyarbakır ve Bingöl'de "Charlie Hebdo" protestosu
Diyarbakır ve Bingöl'de "Charlie Hebdo" protestosu
GİRİŞ 16.01.2015 16:23 GÜNCELLEME 16.01.2015 16:23

Paris'teki Charlie Hebdo dergisinde Hz. Muhammed'i tasvir eden bazı karikatürlerin yayınlanması Diyarbakır ve Bingöl'de protesto edildi.

Diyarbakır'da cuma namazının ardından tarihi Ulu Cami önünde toplanan aralarında İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Diyarbakır Şubesi, Mustazaflar Cemiyeti, Memur-Sen ve Özgür-Der'in de bulunduğu grup tekbir getirip slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) Başkanı Mehmet Duyu, son günlerde batı dünyasında Hazreti Muhammed düşmanlığının yeniden ortaya çıktığını savundu.

Bu düşmanlığın devlet politikasından öteye geçip kitleselleştiğini ileri süren Duyu, şöyle dedi:

"Fransa'da yaşananlar, gelinen nokta itibarıyla İslamofobiye sebep değil, bilakis görülmek istenmeyen tüm zulümlerin sonucu olmuştur. Batı dünyası ektiğini biçmektedir. 'İfade özgürlüğü' adı altında İslam'ın kutsallarına yapılan saldırılar cezalandırılmamış, müsamaha gösterilerek yapılan alçaklık ödüllendirilmiştir. Fransa, Orta Afrika, Mali, Suriye, Irak ve birçok İslam bölgesinde kan akıtıyor. Charlie Hebdo saldırısı bir sonuçtur ve bunun sebepleri batının tarihinde mevcuttur."

"Charlie Hebdo dergisi haçlı seferinin zihinsel kodlarını taşımaktadır. Bu dergi İslam'ın kutsallarını hicvederek saldırılarına devam edeceği küstahlığını göstermiştir" diyen Duyu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de yayın yapan bazı internet siteleri ve gazeteler de Müslümanların kutsallarına saldırıyor. Fransa'da yayınlanan karikatürleri bu topraklarda büyük bir pespayelikle internet sayfalarında, gazete köşelerine taşıyanlar İslam gençliğinin sabrıyla uğraşmakta ve bam teline dokunmaktalar. Yetkililerden bu ihaneti sergileyenler için ivedilikle hukuki süreci başlatmalarını bekliyoruz."

Duyu, kutsallarına yapılan saldırıları kabul etmediklerini, yapılan saldırıları her zaman kınayacaklarını sözlerine ekledi.

Bingöl

Bingöl Kalem Derneği öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen, "Peygamber Efendimize Sadakat ve İslam Düşmanlarına Tepki" etkinliğine katılan bir grup Genç Caddesi'ndeki Saat Kulesi önünde toplandı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından grup adına açıklama yapan Kalem Derneği üyesi Enis Ağırbaş, Fransa’da yaşanan bir takım olaylar bahane edilerek, Müslümanların en kutsal değerlerine yönelik şer güçlerince topyekun saldırı düzenlendiğini savundu.

Ağırbaş, Müslümanlar için canlarından, mallarından ve evlatlarından daha aziz bilinen Hz. Muhammed'e saygısızlığın kabul edilemez olduğuna dikkati çekerek, "Alemlere rahmet olarak gönderilen, gece gündüz demeden insanlığın hidayeti için çalışan, bu yolda her türlü zorluğa göğüs geren efendimize hakaret edenler aslında kendi acizliklerini ilan etmişlerdir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından dua okundu.

Gruptan bazı kişiler Cumhuriyet gazetesinin nüshasını yaktı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?