Avcılığa uygun olmayan tüfekler, ihaleyle satıldı

Burdur'da Kara Avcılığı Kanununa uygun olmadığı gerekçesiyle Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından el konulan 24 tüfek, ihaleyle satıldı

Avcılığa uygun olmayan tüfekler, ihaleyle satıldı
Avcılığa uygun olmayan tüfekler, ihaleyle satıldı
GİRİŞ 17.01.2015 11:06 GÜNCELLEME 17.01.2015 11:06

Burdur'da Kara Avcılığı Kanununa uygun olmadığı gerekçesiyle el konulduktan sonra mülkiyeti kamuya geçirilen tüfeklerin satışı gerçekleştirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü ekipleri geçen yıl yaptıkları denetimlerde, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa uygun olmadığı belirlenen otomatik, yarı otomatik ve pompalı 60 tüfeğe el koydu.

Tüfeklerin mülkiyeti kamuya geçirildikten sonra satışının yapılması için ihale komisyonu oluşturuldu ve Türk Standartları Enstitüsüne (TSE) uygunluğu araştırıldı.

Bu standartlara uyan 24 tüfek, ihale yöntemiyle 200 ila bin lira arasında değişen fiyatla satışa sunuldu. Buradan elde edilen gelirin Hazineye aktarılacağı belirtildi.

"Avcılığı bilinçli yapmak ve kurallara uymak zorundayız"

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların avcılıkta genellikle otomatik ve yarı otomatik tüfekleri kullandıklarını söyledi.

İlgili kanuna göre bu tüfeklerin haznesinin 2 fişek alacak şekilde sınırlandırılması gerektiğini anlatan Yılmaz, bu özelliğe sahip olmayan tüfeklerin avda kullanılmasının yasak olduğunu bildirdi.

Yılmaz, bazı avcıların kurallara uymadığını ve tüfeklerine 7-8 fişek koyduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Kara Avcılığı Kanununu iyi bilelim ve anlayalım. Avcılığı bilinçli yapmak ve kurallara uymak zorundayız. Otomatik silah kullanıyorsak lütfen tüfeğin haznesini 2 fişek alacak şekilde sınırlandıralım ve ava öyle çıkalım. Ya da çifte ve benzeri tüfeklerle avlanalım."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!