Ermenistan'da esir tutulan iki Azerbaycanlı

Ermenistan'da esir tutulan iki Azerbaycanlı'nın serbest bırakılması için Iğdır'da imza kampanyası başlatıldı

Ermenistan'da esir tutulan iki Azerbaycanlı
Ermenistan'da esir tutulan iki Azerbaycanlı
GİRİŞ 17.01.2015 13:48 GÜNCELLEME 17.01.2015 13:48

Ermenistan'da esir tutulan Dilgem Esgerov ve Şahbaz Guliyev'in serbest bırakılması için Iğdır'da imza kampanyası başlatıldı.

İşgal altındaki Kelbecer bölgesine akrabalarının mezarını ziyarete gittiklerinde Emrenilerce esir alınarak, tutuklanan iki Azerbaycan vatandaşının serbest bırakılmasını talep eden bir grup, Zübeyde Hanım Bulvarı'ındaki Barış Anıtı önünde bir araya geldi.

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği'nce düzenlenen kampanyaya katılan vatandaşlar, burada Türkiye ve Azerbaycan bayrakları açtı.

Dernek başkanı Serdar Ünsal, yaptığı basın açıklamasında, her iki Azeri vatandaşın üç aydır tutuklu bulunduğunu söyledi.

Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarında hukuksuz bir şekilde hüküm sürdüğünü vurgulayan Ünsal, "Üç Azeri kardeşimiz, anne ve babalarının mezarını ziyaret etmek için oraya gitti ancak bunu bile çok gördüler. Yakalanan Azerbaycanlı kardeşlerimizden Hasan Hasanov vahşi bir şekilde katledilmiştir. Bu insanlık dışı işkenceye rağmen uluslararası kamuoyu sessizliğini korumaktadır" dedi.

Ünsal, Ermenistan'ın kalıcı barıştan yana olmadığını ve iki Azeri vatandaşı tutuklamasının da bunun en büyük kanıtı olduğunu ifade etti.

Esir alınan iki Azerbaycan vatandaşının bir an önce özgürlüğe kavuşması gerektiğini belirten Ünsal, şunları kaydetti:

"Ermenistan, pervasız bir şekilde hem Azerbaycan topraklarını işgal ediyor hem de masum insanlara işkence yaparak tutukluyor. Biz de buna karşı sesimizi yükseltmek için toplandık. Burada tutuklu kardeşlerimizin serbest kalması için imza topluyoruz. Toplanan imzaları, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na göndereceğiz. İnşallah onların da katkılarıyla tutsak kardeşlerimiz özgürlüğüne kavuşacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!