Bandırma'dan kısa kısa

Esnafta "kredi müjdesi" sevinci

Bandırma'dan kısa kısa
Bandırma'dan kısa kısa
GİRİŞ 17.01.2015 14:35 GÜNCELLEME 17.01.2015 14:35

Bandırma Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun esnafa yönelik açıkladığı müjdeleri olumlu bulduklarını bildirdi.

Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, esnafın içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için Davutoğlu öncülüğünde çok önemli bir adım atıldığını vurguladı.

Davutoğlu'nun, Halk Bankasına kredilerin açılması talimatını vermesinin esnafın son aylardaki sıkıntılı dönemi aşmasında büyük yarar sağlayacağını belirten Güler, şunları kaydetti:

"Bizim için en önemli müjdelerden biri, Başbakanımızın kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere faizsiz kredi verilmesi müjdesi oldu. Bu durum, mesleklerini zor şartlar altında yürüten esnaf ve sanatkarımız için yeni bir umut ışığı olmuştur. Yine en önemli müjdelerden biri de 3 yıl ustalık belgesi olup, yeni iş yeri açmış esnaflar için de faizsiz kredi verilecek olması esnaf camiası için ayrı bir kazanım oldu."

Engelli derneğinden ÖSYM'ye tepki

Türkiye Sakatlar Derneği Bandırma Şube Başkanı Mücahit Aksakallı, ÖSYM'nin 2015 ÖSYS kitapçığında açıkladığı engelli vatandaşların Ankara'da sınava girmesi yönündeki karara tepki gösterdi.

Aksakallı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ÖSYM'nin yayımladığı sınav kitapçığında, engellilerin günlük yaşamlarında kullandıkları cihazlarla sınava girmelerine izin verilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, sınavın sadece Ankara'da yapılmasının yanlış olduğunu savundu. Aksakallı, şunları kaydetti:

"Bu gecikmiş düzenleme oldukça sevindirici ancak engellilerin günlük yaşamlarında kullandıkları cihazlar tehlike olarak algılanmış ve engellilerin Ankara'da sınava girmeleri yönünde bir karar alınmıştır. Ülkemizin yaşam alanının her yerinde ve her kesiminde, özellikle de kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin engelli yurttaşlarımıza ne yazık ki bakışı yanlıştır. Bu yanlış tutumlarla engelli ve ailelerinin haklı talep ve istekleri reddedilmekte veya yapılan uygulamalarla yeni engeller çıkarılmaktadır. Engelli vatandaşların bulundukları ilden Ankara'ya seyahat etmeleri hepsi için mümkün değil. Bunun için engelli vatandaşların bağlı oldukları ilerde sınava girmeleri daha doğru olur."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...