Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki

Batman'da Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini yayımlayan Cumhuriyet gazetesi protesto edildi

Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki
Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki
GİRİŞ 17.01.2015 16:52 GÜNCELLEME 17.01.2015 16:52

Batman'da Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini yayımlayan Cumhuriyet gazetesi protesto edildi.

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri, Gülistan Caddesi'nde düzenlenen eylemde, Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini yayınlayan Cumhuriyet gazetesini protesto etti. Platform dönem sözcüsü Dr. Davut Okçu, burada yaptığı açıklamada, Hz. Peygambere yapılan hakaretlerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

İslama ve diğer inançlara hakaret edenlerin masum sayılamayacağını dile getiren Okçu, İslam düşmanlarına karşı yapılan her eylemi onaylamanın da İslami ve insani olmadığını belirtti.

Okçu, şöyle devam etti:

"Ne var ki saldırı sonrasında yükselen İslam karşıtı söylem ve eylemlerden cesaret alan dergi, çıkardığı ilk sayısında yine Peygamber Efendimizi çizerek kapağına taşımıştır. İslam'ın anlamı barışı tesis etmek, elçisinin görevi de alemlere rahmet olmaktır. Hal böyleyken İslamı terör ile yan yana koyanları ve rahmet peygamberi Hz. Muhammed'i dillerine dolayanları telin ediyoruz. Bu saldırlar ne İslami ne insani ve ne de evrensel açıdan ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Kutsal değerlerimize yapılan bu saldırılar büyük bir saygısızlıktır ve Müslümanları ötekileştirme çabalarıdır."

"Onlarca insanın canına mal olan bu ahlaksız ve provokatif karikatürlerin Türkiye’de Cumhuriyet gazetesi tarafından yayımlanması tam bir alçaklık ve küstahlıktır. Tevhid, adalet, ahlak ve özgürlük peygamberi Hz. Muhammed'in mesajına ve hatıratına olan sadakatimizi bir kez daha ilan ediyoruz" diyen Okçu, düşmanca ve küstahça iftira dolu karalamaları meslek edinen güruhu da lanetlediklerini bildirdi.

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ise Hz Muhammed'e yapılan çirkin saldırıyı ve bu çirkin saldırıya maşa olan Türkiye'deki bazı basın yayın organları ve kalemşörleri telin etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Özdemir, "Avrupa'nın riyakarlığı ve iki yüzlülüğü burada da ortaya çıkıyor. Elbetteki biz inançlarımıza, inandığımız gibi evladımızdan, eşimizden, çoluk çocuğumuzdan, anne ve babamızdan daha kutsal bildiğimiz Nebi'mize, Resul'ümüze dil uzatılmasını asla ve asla kabul etmeyiz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız