Hatipoğlu: En güzel cevabı Papa verdi

Peygamberimize karşı yapılan hakaret karikatürlerini değerlendiren Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, provokasyona dikkat çekti ve uyardı.

Hatipoğlu: En güzel cevabı Papa verdi
Hatipoğlu: En güzel cevabı Papa verdi
GİRİŞ 18.01.2015 11:51 GÜNCELLEME 18.01.2015 16:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

"SIRADAN BİR İNSAN İÇİN BİLE YAPILAMAZ"

Hatipoğlu, "Kim olursa olsun, Peygamberimizi resimlerle karikatürize edip, alay etmek, dalga geçmek, yanlış bir imaj oluşturmaya çalışmak, bir algı oluşturmaya çalışmak sıradan bir insanın işi bile olsa caiz değildir. El, kol, göz, kaş işaretiyle insanları küçümseyenlere Kur'an-ı Kerim uyarıda bulunuyor, 'Yazıklar olsun onlara' diyor. Sıradan bir insan için bile alçaltıcı, küçük düşürücü hiçbir çizim, hiçbir söz, hiçbir şiir yazılamaz." dedi.

"Biz onlara gelin zorla İslam'a inanın demiyoruz. Bizim Peygamberimize illaki iman edin demiyoruz. İman edip etmemeleri kendi tercihleridir. Ama diyoruz ki; Hz. Muhammed (sav) bugün yaşayan iki milyar insanın nefes alma merkezi, oksijeni. İnsanlar onu model almışlar, onun ahlakıyla ahlaklanmışlar." diyen Nihat Hatipoğlu, "Siz ondan bahsederken benim ölçülerime göre saygılı davranmak zorundasınız. Çünkü benim diğer Peygamberlere saygılı davrandığım gibi. Benim İncil ve Tevrat'ı aşağılamadığım gibi. Sen benim kutsalımı aşağılayamazsın." şeklinde konuştu.

"ŞİDDETLE KARŞILIK VERMEYİ İSLAM ONAYLAMAZ"

Hatipoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Bu tür yanlışı yapanlara karşı şiddetle mukabelede bulunmak, ölümle sonuçlanacak bir yola girişmek de İslam'ın onaylamayacağı şeylerdir. Çünkü böyle bir şiddet insan hayatını sona erdiriyor.

Küfür etmenin, hakaret etmenin özgürlüğü olmaz ki. Aslında bunlara en güzel cevabı Papa verdi. Papa 'Benim anneme küfür etse arkadaşım, ben ona yumruğumu indirebilirim' dedi.

Özgürlük, insanları aşağılamak, iftira atmak, çamur atmak, çirkin göstermek, milyarlarca insanın iman ettiği bir insanı aşağılamaya çalışmanın özgürlükle ne alakası var? Bu ancak tetiklemek demektir ve provokasyondur."

"KIYAMETİN AYAK SESLERİ DUYULUYOR"

Kıyametin aslında ayak sesleri duyuluyor. Ama tarih vermek mümkün değildir. Düzen bozuluyor, taşlar yerinden oynuyor ve hiç beklenmeyen hadiselerle anlık karşılaşabiliyoruz. Zaten kıyamet de budur, olan dengenin bozulmasıdır.

"PEYGAMBERİMİZ KIYAMETİN ORTADOĞU'DAN BAŞLAYACAĞINI SÖYLÜYOR"

Hz. Peygamber kıyametin kopma alanının Ortadoğu olacağını söylüyor.

"PEYGAMBERİMİZ SURİYE'NİN MISIR'IN VE IRAK'IN KAYBEDECEĞİNİ SÖYLÜYOR"

Vatikan'ın ilgisi de Ortadoğu'ya, Amerika'nın ilgisi de Ortadoğu'ya. Çünkü Ortadoğu bütün dinlerin doğuş merkezi. Kıyamet buradan başlayacak.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, A Haber’de yayınlanan Ergün Diler ve Bekir Hazar’ın yönetimindeki Yaz Boz’a karikatür provokasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

YORUMLAR 7
  • kemal zorlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Görüş itibarıyla bizim yakın hissettiğimiz ancak korkak hiç bir şey diyemeyen ama dediğini zanneden makam işgalcileri ve gelişmelerin önündeki büyük takozlar bir şey demek için batıdan başlar. Batı bile hakaret saydı, haydi bizde sayalım gibisinden. Senin ne dediğin önemli. Kimin güzel tespit yaptığı değil. Mesele İslam dünyasının terörize edilerek biçilmesidir.
    Cevapla
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    sen dahada mehdiyi isteme bekleme ve görmezden gel iyide neden?? :) :)neyse buda iyi.
    Cevapla
  • aziz 9 yıl önce Şikayet Et
    papa ateistlerde cennete gider demisti.siz gitmez diyorsunuz hangisi dogru simdi
    Cevapla
  • ferhat s 9 yıl önce Şikayet Et
    PAPA DINLERE KARSI SAYGILI OLALIM DIYOR, özgürlüGün de siniri var diyor. alsana altda iki cahil daha. ikinizin ölen 12 franzisdan hic bir farkiniz. böyle insanlar oldugu mühtedce terrör bitmez.
    Cevapla
  • nüsret 9 yıl önce Şikayet Et
    cahil kim belli bir hirisyiyanın sözü ne kadar kıymetliymiş din mükelleşti
    Cevapla
  • nüsret siirt 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın hocam papayı niye örnek gösteriyorsunuzki onlar peygamber efendimize inanmıyorlarki ama elhamdulillah bizim dinimiz bütün peygamberlere inanmamızı emreder en büyük nimet bu işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!