Burdur’da dolandırıcılık iddiası

Gölhisar ilçesinde bir kişinin kendisini emniyet müdürü olarak tanıtmasıyla yaptığı dolandırıcılık girişimi,paranın bloke edilmesiyle önlendi

Burdur’da dolandırıcılık iddiası
Burdur’da dolandırıcılık iddiası
GİRİŞ 18.01.2015 12:12 GÜNCELLEME 18.01.2015 12:12

Burdur’un Gölhisar ilçesinde, bir kişinin telefonda kendisini Gölhisar İlçe Emniyet Müdürü olarak tanıtmasıyla yaptığı dolandırıcılık girişimi, PTT hesabına yatırılan paranın bloke edilmesiyle önlendi.

Ali K’yi telefonla arayan kişi, kendisini Gölhisar İlçe Emniyet Müdürü olarak tanıttı. Banka hesabının terör örgütünün eline geçtiğini söyleyen zanlı, paralarını bankadan çekerek verecekleri hesaba yatırmasını istedi.

Bankada bulunan 4 bin lirayı çekerek, PTT şubesine giden Ali K, parayı verilen hesaba yatırdı. Sonrasında dolandırıldığını anlayarak, Gölhisar İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu.

Paranın yatırıldığı hesap üzerinde çalışma başlatan ekipler, hesabın Şanlıurfa’da olduğunu tespit ederek, hesap üzerine bloke koydu. Yapılan işlemlerin ardından para sahibine teslim edildi.

Gölhisar İlçe Emniyet Müdürü Ali Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm uyarılara rağmen bu tür olayların yaşanması nedeniyle üzüntü duyduklarını belirtti.

Uzun, “Hiçbir emniyet mensubu sizden para ve kontör istemez. Lütfen kanmayın. Telefon dolandırıcılığıyla ilgili çalışmalarımıza ve toplantılarımıza yılmadan ve yorulmadan devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi